Amazing August 2017

Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah…:)

Another amazing month has passed, and all I can say is Alhamdulillah for all the rezeki in this business. Thank you, Allah.

Setiap awal bulan, memang adalah waktu untuk team members #PBAngels restock product. Sebab kebanyakan team #PBAngels memang jenis akan hantar product pada customers jika berdekatan.

As for Mama, Mama memang prefer untuk pos products pada customers. Since waktu untuk Mama hendak hantar product pada customers agak lah terhad. And unless berdekatan dengan kawasan tempat tinggal Mama, then Mama akan consider untuk hantar products pada customers.

Rakan kongsi Mama di Terengganu yang tidak henti-henti restock product Min Kaffe. Min Kaffe ini memang antara product yang hot selling. Banyak sebab kenapa orang beralih kepada kopi Garam Buluh ini. Salah satu sebab, kerana kopi ini tidak mengandungi gula dan bagus untuk detoks badan. So, badan memang rasa cergas and ringan.

Sesi personal coaching di dalam team #PBAngels. Alhamdulillah. Untuk mana-mana rakan-rakan kongsi Mama yang berdekatan dengan Mama, Mama akan sentiasa buat personal coaching session (maksudnya duduk berdepan dengan Mama), untuk Mama sampaikan ilmu. Of course personal coaching ini akan diadakan secara berkala, sebab ilmu akan disampaikan secara berperingkat.

And no worries, kesemua personal coaching session ini adalah percuma, selagi berniaga di bawah team #PBAngels.

Alhamdulillah. Ada yang contact team #PBAngels untuk beli product, dan ada juga yang contact untuk menjadi sebahagian daripada family #PBAngels. Bukannya susah untuk mula berniaga bersama kami. Berbekalkan dengan register keahlian sebanyak RM50, you all pun sudah boleh bermula untuk berniaga.

Segala material (seperti gambar products dan information products) akan diberi setelah you all bermula berniaga bersama kami. Kami juga akan ajarkan bagaimana untuk berniaga menggunakan social media platform seperti Facebook dan Instagram. Selebihnya, bergantung kepada tindakan kita setiap hari. Asalkan rajin buat hari-hari, pasti, dengan izin Allah, akan dapat juga hasilnya.

Bagi Mama, apabila nama pun berniaga, pasti (WAJIB) kena ada skill menjual Tidak kisah menjual apa pun. And kami berniaga menjual product daripada Sahajidah Hai-O Marketing Sdn. Bhd. (SHOM). Team kami tidak besar mana pun, sebab kami tidak menekankan sebarang modal. And kami memang sangat-sangat menekankan wajib kena belajar skill menjual products.

So, dalam team #PBAngels ini, memang kebanyakannya adalah daripada suri rumah. Kalau bekerja pun, gaji tidak besar mana. Yang memang tidak berkemampuan untuk keluarkan modal besar. Sebab memang mission Mama adalah untuk terus membantu lebih ramai orang di luar sana, yang tidak tahu berniaga, untuk cari duit lebih melalui berniaga. Kalau hendak lebih, buat lebih.

Yang penting, WAJIB kena ada usaha dan rajin. Bila kita rajin berusaha, Insya Allah, Allah akan bagi juga rezeki pada kita. Ditambah pula dengan ilmu-ilmu untuk berniaga. Yang penting, jangan TAMAK. Sebab memang betul kata pepatah, orang tamak, akan selalu rugi. Tamakkan ilmu, tidak mengapa. Tamakkan usaha, pun tidak mengapa. Tamakkan amal ibadah pun tidak mengapa. Tetapi, jangan sesekali tamakkan wang. Kerana apabila kita mula tamakkan wang, itulah permulaan kita akan mula menganiaya orang lain.

Berniaga kena ikhlas. Ikhlas untuk bantu upgrade kesihatan orang lain melalui products kesihatan yang kami jual. Ikhlas untuk upgrade ekonomi keluarga kita. Ikhlas kerana Allah.

Alhamdulillah.

Restock dan restock lagi. Alhamdulillah. Allah bagi rezeki kepada kita semua. Wajib kita bersyukur atas segala nikmat Allah.

Bukan mentor sahaja galak untuk restock products, even rakan kongsi kepada mentor pun memang galak untuk restock products.

Team kami jarang sangat simpan stok lama-lama. Habishabis pun, selalu seminggu sahaja stok akan bertahan. Selalunya, kalau ambil products di stokis, kebanyakannya memang sudah bertuan. Sudah ada pembeli.

Antara rakan kongsi saya yang memang menggila restock products setiap bulan. Setiap bulan, memang sales beliau cecah RM1,000++. And umur beliau pun memang sudah mencecah 50++ tahun. Bayangkan, kakak berumur 50 tahun, yang bermula purely dengan register keahlian sebanyak RM50, saban bulan buat sales RM1,000++ (and even jumlah sales beliau sekarang pun sudah mencecah sebanyak RM15,000++), pun masih mampu untuk berniaga. hebat kan beliau? Tahniah kepada rakan kongsi saya ini.

Alhamdulillah.

August 2017 has been an amazing month. Insya Allah, doakan team #PBAngels sentiasa dimurahkan rezeki. Sentiasa dirahmati Allah selalu. Semoga Allah memberkati segala usaha dan perjuangan team #PBAngels.

Aamiin.

Kalau ada di antara you all yang ingin berniaga bersama-sama dengan team #PBAngels, yang ingin menambah pendapatan, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 441 9180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *