Amazing June 2017

Alhamdulillah, syukur…:)

Another month has passed. And it’s already July 2017. Sekejap sahaja kan, masa berlalu. And 2017 pun sudah melalui hampir separuh tahun.

Seperti mana yang kita semua tahu, sebahagian bulan Ramadhan pada tahun ini jatuh pada bulan June 2017. And ada beberapa clients Mama pernah bertanya, is it easy untuk berniaga di bulan Ramadhan? Lagi-lagi business Premium Beautiful yang perlukan Mama untuk jumpa customers untuk measurement, fitting dan consultation.

Personally for me, dari segi berniaga, Insya Allah, berniaga di bulan Ramadhan sebenarnya lebih barakah. Lebih tenang. Of course, berniaga pada bulan-bulan lain juga ada barakahnya. Cuma ketenangan hati ketika berniaga di bulan Ramadhan itu, lain sangat.

Alhamdulillah. Rakan-rakan kongsi team #PBAngels memang suka sungguh meroket. Sekali restock product, memang berkotak-kotak macam ini.

Salah seorang rakan kongsi team #PBAngels, yang dahulunya bermula dengan RM50, sekarang ini sudah pun mencapai jumlah jualan lebih daripada 100,000!! And kakak ini sudah pun berumur 50 tahun. Tiada yang mustahil sebenarnya kalau kita benar-benar percaya dengan kebolehan kita.

Antara rakan kongsi team #PBAngels yang memang sangat ligat berniaga minyak kereta JTX. Bulan lepas, masa sebelum Raya, memang sales minyak kereta JTX melonjak-lonjak, sebab ramai customers akan service kereta sebelum pulang beraya di kampung masing-masing.

Rakan kongsi team #PBAngels yang ke sana dan ke mari dengan hanya menunggang motorsikal sahaja. Tetapi, Alhamdulillah, hampir hari-hari ada orders masuk.

Alhamdulillah, selain jualan peribadi dan kumpulan yang menderu-deru masuk, salah seorang rakan kongsi team #PBAngels telah pun berjaya mencapai jumlah jualan RM20,000 pada bulan June 2017.

Alhamdulillah. Tahniah Kak Nor Azian, atau kami panggil Kak Yan. Kak Yan ini bermula dengan hanya sebagai member RM50 sahaja. Mendaki sedikit demi sedikit untuk capai kejayaan. Alhamdulillah. Pada bulan June 2017, Kak Yan dan kumpulan mencatat jualan sebanyak hampir RM7,000! Wohoo!!

And boleh imagine tak, Kak Yan sebenarnya mula berniaga bersama team #PBAngels pada usia sudahpun melewati 40-an? Yes, age does not a matter. Masih belum terlambat untuk kita memulakan sesuatu. Memulakan perjalan untuk mencapai impian kita.

Insya Allah, memang Mama target untuk bantu lebih ramai team #PBAngels untuk cepat-cepat capai jumlah jualan RM20,000 dan kemudiannya RM60,000. Walaupun mereka bermula dengan sebagai member RM50 sahaja.

Tidak kisah kita bermula bagaimana, letakkan kerajinan dalam berusaha. Bukan bermaksud kalau kita bermula dengan RM50, usaha pun sambil lewa. Kita sebagai hamba Allah, tetap kena berusaha, dan berusaha. Selebihnya, kita berserah dan bertawakkal kepada Allah. Jangan malas. Tiada perkataan MALAS dalam kamus KEJAYAAN. My mentor selalu pesan, ALASAN dan KEJAYAAN memang tidak akan seiring.

Dalam team #PBAngels, memang kami akan buat group coaching dan personal coaching untuk terus membantu usahawan-usahawan yang memang hendak sangat-sangat berjaya dalam business. Insya Allah, kita semua mampu, dan kita semua BOLEH!

Kepada sesiapa yang ingin memulakan perniagaan berniaga product Sahajidah Hai-O Marketing SDN. BHD. bersama dengan team #PBAngels, jangan segan silu untuk contact Mama. Boleh Whatsapp Mama: 019 – 4419 180 (Izyan), ataupun E-mail Mama: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *