Anugerah Sales Manager And Senior Sales Manager – March 2017

“Success is not final, failure is not fatal. It is the courage to continue that counts.” ~ Winston S. Churchill.

Alhamdulillah, syukur…:)

I’ve been wanting to write an entry about this one, tapi, biasalah. Banyak benda yang agak mengganggu untuk hendak update tentang kejayaan-kejayaan rakan-rakan kongsi team #PBAngels. Insya Allah, akan teruskan juga untuk menulis kisah kejayaan mereka.

Mereka bukanlah sesiapa pun. Hanya manusia yang mempunyai impian untuk upgrade dan improve kualiti kehidupan mereka. Bukanlah kehidupan mereka ini teruk sangat, cuma, apa yang Mama selalu fikir, apa salahnya kalau masa muda ini kita cepat-cepat merasa bebas hutang? Cepat-cepat dapat merasa menjejakkan kaki ke Tanah Suci Makkah dan Madinah? Dapat beri duit kepada ibu dan ayah kita tanpa berkira?

Apa-apa pun, pilihan adalah di tangan masing-masing. So, tanpa membuang masa, jom teruskan membaca. Semoga kisah mereka, dapat menjadi inspirasi, walau pun tidak banyak, sedikit pun sudah cukup. Alhamdulillah.

My outfit of that day. #ood. My black jubah is from Falah Abiyana (Instagram: @falahabiyana). And my black khimar is from The Hijjb (Instagram: @thehijjb).

As usual, setiap kali pergi mana-mana even syarikat, wajiblah sarungkan Premium Beautiful. Kalau tanya Mama, Mama memang suka pakai Premium Beautiful Elegance. Sebab memang sangat super duper selesa. Kalau berpeluh pun, tidak berbau. Rasa sejuk sahaja.

Alhamdulillah, syukur…:) Kali ini, kami meraikan kejayaan seramai 4 orang daripada team #PBAngels untuk naik pentas Sales Manager (dengan jualan terkumpul sebanyak RM20,000) dan Senior Sales Manager (dengan jualan terkumpul sebanyak RM60,000). Syukur, Allah izinkan kami semua untuk sampai ke tahap ini.

Betapa hebat pun strategi marketing kita, kalau Allah tidak izinkan, memang kita tidak akan capai kejayaan kita. Selalulah dirikan solat sunat Taubat dan sujud syukur, tanda kita selalu berterima kasih pada Allah.

Alhamdulillah. Tahun ini, my rakan kongsi, CDM Ismalina pertama kali datang event syarikat dengan pangkat baru, Crown Diamond Manager. Alhamdulillah. After for so long, finally you are in 2 million circle, dear. Congratulations!

Welcome back Ezreen Nur. Insya Allah, Ezreen pun sudah mencapai jumlah jualan terkumpul sebanyak RM20,000. Insya Allah, Ezreen akan diraikan sebagai seorang Sales Manager pada next award ya. Tidak sabar untuk raikan Ezreen. Good job!

Antara rakan kongsi team #PBAngels yang diraikan on that day. Tahniah Farhana! Walaupun buat business Premium Beautiful secara part time, sambil bekerja sebagai seorang pharmacist, dengan masa yang tidak tentu, masih mampu untuk mencapai jumlah jualan RM20,000. Tahniah Farhana! You look so beautiful on that day, sayang. Alhamdulillah. Allah izinkan kita bertemu. Sebab Farhana ini tingga di Johor. So, memang payah sangat untuk berjumpa.

Alhamdulillah. Dapat juga berjumpa dengan #PBAngels Radhiah Rajimin. Selalu berkomunikasi melalui Facebook sahaja. Allah izinkan kami bertemu. All the best Radhiah for your first RM20,000! Insya Allah, you can do it, dear!

Tahniah juga untuk Titie Wahab. Sebab sudah pun berjaya mencapai jumlah jualan melebihi RM20,000. Going to RM60,000 Insya Allah. Titie Wahab pun merupakan salah seorang #PBAngels yang diraikan untuk pangkat Sales Manager on that day. Hampir tidak kenal Titie. Memang melaram sungguh…:)

The tallest #PBAngels. Insya Allah, Olin Safura lagi sedikit sahaj untuk capai jumlah jualan RM720,000. Doakan kejayaan beliau ya. Alhamdulillah, tahniah Olin, kerana melahirkan ramai usahawan bergelar Sales Manager dan Senior Sales Manager.

Alhamdulillah. Tahniah Shamizan dengan pencapaian sebanyak RM20,000 sales terkumpul. You did it, Shamizan. Walaupun dahulu hanya bermula dengan sebagai agent Min Kaffe sahaja. Now, sudah pun bergelar Premium Beautiful Expert. Good job. Shamizan pun merupakan salah seorang #PBAngels yang diraikan untuk pangkat Sales Manager on that day.

When an angel starts to fly. She will fly high, Insya Allah.

Tahniah Sharifah Nawirah, on your achievement of jumlah jualan RM20,000. Another housewife yang sudah berjaya pegang income 4-angka sebulan. Alhamdulillah. Next target, jumlah jualan RM60,000 dengan pangkat Senior Sales Manager. You can do it, Sharifah Nawirah. Sharifah Nawirah pun antara #PBAngels yang diraikan on that day.

Another angel that will fly high to the sky.

Alhamdulillah. Mama bersyukur sangat sebab diizinkan Allah, dilapangkan masa dan dikurniakan kesihatan yang baik untuk sampai ke Majlis Penganugerah Sales Manager dan Senior Sales Manager yang diadakan di Ideal Convention Centre (IDCC) Shah Alam.

Insya Allah, antara misi Mama untuk pada masa akan datang, adalah untuk melahirkan lebih ramai usahawan online yang mampu pegang income stabil minimum 4-angka setiap bulan (seterusnya 5-angka), dengan permulaan modal yang sangat minimum. Insya Allah, doakan Mama ya. Mama hendak bantu lebih ramai kaum wanita bekerjaya ataupun tidak (especially surirumah) untuk lebih berdikari dan mampu mempunyai income dan saving sendiri.

Semoga segala urusan ini dipermudahkan oleh Allah S.W.T.

Kalau you all berminat untuk berniaga bersama-sama dengan team #PBAngels, ingin mengubah kehidupan you all, you all boleh contact Mama at: 019 – 4419 180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com. Insya Allah, kita sama-sama berusaha untuk ke arah yang lebih baik. Aamiin.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *