Award Celebration For Diamond Sales Manager – November 2015

It’s an overdue post, but here goes.

Sepanjang Mama buat business ini, mentor Mama selalu terapkan budaya, “Naikkan pangkat rakan kongsi. Capai apa yang rakan kongsi hendak capai dalam business ini,”

Masa Mama awal-awal buat business ini, memang seronok sangat kalau diri sendiri yang capai pangkat tertinggi, diri sendiri yang naik stage, diri sendiri yang pergi melancong, tapi, once kita sudah bergelar sebagai seorang mentor, keseronokan dalam pencapaian peribadi sudah agak berkurangan. Lebih seronok, kalau rakan-rakan kongsi pula sudah capai pangkat tertinggi, rakan-rakan kongsi dapat pergi melancong secara percuma, rakan-rakan kongsi yang naik stage dan sebagainya.

This is what mentor selalu terapkan. ‘T.E.A.M. – Together Everyone Achieve More.’ Bersendirian, kita boleh capai, tapi lebih seropnok, bila kita boleh capai secara berkumpulan.

Majlis Anugerah Diamond Sales Manager Kak Zuraidah Tarimin - 1Alhamdulillah, syukur…:) One of my rakan kongsi, Kak Zuraidah Tarimin, telah berjaya mencapai pangkat ketiga in this business, sekaligus mencapai total sales berkumpulan sebanyak RM180,000 pada bulan October 2015. And, there will be more only 2 steps in this business untuk capai pangkat tertinggi, iaitu bergelar Crown Diamond Manager. Insya Allah, tahun ini, 2016, Kak Zuraidah akan capai pangkat tertinggi in this business.

Majlis Anugerah Diamond Sales Manager Kak Zuraidah Tarimin - 2In this business, tiada jalan pintas untuk berjaya. Setiap daripada kami, tetap bermula daripada bawah. Satu tangga, demi satu tangga kami daki. Sama juga dengan Kak Zuraidah. bermula daripada bawah, bulan pertama Kak Zuraidah buat business ini, Kak Zuraidah berjaya menjual 15 sets Premium Beautiful. And seterusnya, Kak Zuraidah capai pangkat kedua in this business dengan total sales berkumpulan RM60,000. And now, dalam tahun yang sama, Kak Zuraidah capai pangkat seterusnya.

Majlis Anugerah Diamond Sales Manager Kak Zuraidah Tarimin - 5Kak Zuraidah merupakan seorang ibu tunggal, yang mempunyai 3 orang anak yang masih lagi belajar. Memang kagum sangat dengans emangat Kak Zuraidah in this business. Walaupun jarak umur kami berdua agak jauh, tetapi, Kak Zuraidah masih mampu turunkan ego, untuk terus belajar dengan mentor-mentor dalam Top Leaders Circle yang masih muda. Good job, Kak Zuraidah!

Majlis Anugerah Diamond Sales Manager Kak Zuraidah Tarimin - 3Tahniah Kak Zuraidah Tarimin! You are meant to shine, brighter than the stars above. Celebration untuk award ini, telah disampaikan sendiri oleh our multi-millionaire mentor & sifu, Crown Diamond Manager Azlan Deraman pada bulan November 2015.

Apabila rakan kongsi capai kejayaan satu demi satu, hati mentor ibarat seorang ibu yang membesarkan anaknya. Happy. Sentiasa doakan kejayaan rakan-rakan kongsi, In this business, kita di mana sekalipun, mentor tetap akan hulurkan tangan untuk bimbing kita, tanpa syarat. Allah, inilah nikmat ber business secara berkumpulan. No wonder mentor beritahu, makin lama kita ber business, makin nikmat, makin menyenangkan. Sebab, business ini hanya perlu copy and paster. Lagi banyak kita meniru tindakan dan cara kerja mentor kita, lagi cepat kejayaan yang kita akan capai.

Majlis Anugerah Diamond Sales Manager Kak Zuraidah Tarimin - 4Insya Allah, Top Leaders Circle akan sentiasa melahirkan bukti-bukti kejayaan untuk sentiasa memberi inspirasi kepada orang di luar sana. Memang misi dan visi kami, untuk terus membantu orang di luar sana, walaupun tiada background business sekalipun, untuk berniaga dan tingkatkan ekonomi keluarga mereka. It’s time for us to change, and to take control of our own financial.

Kepada sesiapa yang sedang mencari peluang business, boleh contact Mama: 019-4419180 (Izyan) atau or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com untuk mengetahui bagaimana business plan Premium Beautiful boleh membantu financial you all.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *