Bio Velocity Sleep Mate

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Bio Velocity Sleep Mate dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Bio Velocity Sleep Mate, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Bio Velocity Sleep Mate?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Soalan: Adakah benar kesihatan akan bertambah baik setelah menggunakan Bio Velocity Sleep Mate?

Jawapan: Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate semata-mata mungkin tidak akan memulihkan penyakit yang kronik. Cuma, penggunaan Bio Velocity Sleep Mate membantu untuk melancarkan perjalanan darah dan mengembalikan tenaga badan ke tahap optimum. Kesihatan yang baik mestilah disertai dengan aktviti senaman dan penjagaan makanan yang baik. Insya Allah, sakit-sakit seperti lenguh badan, susah hendak tidur lena pada waktu malam, selalu rasa letih walapun sudah tidur pada waktu malam akan dapat dikurangkan dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate yang consistent.

Ada testimonials di mana beberapa penyakit kronik seperti stroke, asthma dan beberapa penyakit kronik yang lain sembuh dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate. Cuma masa yang diperlukan adalah berlainan untuk setiap pengguna Bio Velocity Sleep Mate. Penggunaan Bio Velocity Sleep Mate ini hanya salah satu alternatif untuk kesihatan yang lebih baik, dan bukannya ubat doktor. You all boleh beli dan cuba Bio Velocity Sleep Mate ini untuk membaik pulih kesihatan you all, cuma seperti yang Mama katakan sebelum ini, mesti kena ada jaga makan dan disertakan dengan senaman yang dibenarkan oleh doktor.

Apa-apa pun, untuk penyakit yang kronik, wajib kena dapatkan nasihat doktor. Kalau ada ubat yang perlu diambil seperti yang disarankan oleh doktor, wajib kena ambil ubat doktor.

Harap you all lebih jelas ya. Bio Velocity Sleep Mate hanyalah salah satu terapi tidur untuk you all kembalikan tenaga badan yang telah digunakan sepanjang hari. Dan bukannya ubat doktor. Dan bukannya penyembuh kepada segala penyakit kronik.

Untuk lebih details tentang Bio Velocity Sleep Mate, boleh terus baca entry di bawah ya. Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Bio Velocity Sleep Mate di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Apa itu Bio Velocity Sleep Mate?

Kalau orang tanya Mama, apa benda Bio Velocity Sleep Mate ini? Mama akan ringkaskan, Bio Velocity ini adalah pelapik tilam bersaiz queen, yang mempunyai teknologi Bio Velocity. Yang di mana, bila kita tidur atas pelapik tilam ini, ia sangat membantu untuk kita dapatkan tidur yang lebih nyenyak dan energy badan kita akan di recharge ketika tidur. Sebab Mama faham, zaman sekarang ini, memang bukan mudah untuk nak dapatkan tidur yang nyenyak dan lena di sebelah malam.

Selalunya, mungkin kita yang dalam 30-an tidak terasa lagi. Tetapi, once kita masuk 40-an, bila hanya tidur 3-4 jam sahaja tidak mencukupi untuk badan kita. Sebab itu, selalunya Bio Velocity Sleep Mate ini memang diminati oleh kaum veteran (orang-orang tua). Sebab apabila mereka tidur atas pelapik tilam ini, badan mereka lebih cergas setiap kali bangun pagi. Mereka lebih mudah untuk buat kerja seharian. Kurang berasa letih dan badan menjadi kurang lenguh.

Nampak simple kan? So, kalau hendak baca lebih lanjut tentang Bio Velocity Sleep Mate ini, boleh teruskan membaca entry ini ya.

Bio Velocity Sleep Mate - 1Sebelum itu, biarlah Mama bercakap mengenai kesihatan kita sebagai manusia. Apa yang mempengaruhi faktor kesihatan kita?

  • Makanan – Kebanyakan makanan kita tidak lagi berunsurkan semulajadi, seperti contoh fast foods. Kebanyakan makanan ini mengandungi bahan kimia, racun perosak, bahan pengawet, pigmen dan toksin kimia lain yang menggugat kesihatan dan meningkatkan risiko penyakit kronik.
  • Gaya hidup – Gaya hidup yang tidak sihat akan menybabkan tubuh badan kita lebih berasid, daya tahan imunisasi menurun dan lebih senang terdedah kepada serangan virus dan bakteria.
  • Persekitaran – Pencemaran alam sekitar dan penggunaan alat elektronik secara meluas telah mendedahkan kita kepada ancaman radiasi yang tinggi.

As you all tahu, tidur adalah salah satu elemen penting dalam setiap kehidupan manusia. Waktu tidur yang mencukupi akan mempengaruhi mood seseorang tersebut pada keesokkan harinya. And waktu tidur jugalah waktu badan kita nak recharge all the energy and time itu jugalah kulit muka kita akan bekerja dalam mencantikkan kulit muka. So, kalau kita as a human sentiasa kurang tidur, memang tugas seharian and fungsi badan boleh terganggu. Sebab itu, mood selalu cranky, kerja pun tidak boleh hendak focus betul-betul, and end up, kita akan menjadi lebih cepat tua. Oh no~~~

Secara cantiknya, 24 jam yang kita ada dalam sehari, 8 jam is waktu bekerja, 8 jam is waktu berehat or bersantai and another 8 hours is waktu kita tidur. But, berapa ramai sangat yang boleh dapat waktu tidur 8 jam sehari? Or even, is there any people who actually betul-betul bekerja 8 jam sehari? So, dalam secara tidak sedar, kita actually mengorbankan waktu tidur kita untuk bekerja lebih masa.

Kepentingan tidur untuk setiap manusia:

  • Semua sel badan akan diperbaharui dan diaktifkan
  • Aktiviti otak seperti mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan
  • Menguatkan minda dan kesedaran (alert)
  • Tenaga otak dipertingkatkan, melindungi otak dan meningkatkan minda
  • Melambatkan proses penuaan, memanjangkan umur
  • Menggalakkan pembaharuan sel kulit, meningkatkan kencantikan kulit
  • Menggalakkan pertumbuhan bayi dan kanak-kanak
  • Menghilangkan kepenatan, memulihkan keadaan badan, menjana kembali tenaga
  • Untuk kesihatan mental, meningkatkan daya tumpuan dan keupayaan membuat keputusan yang bijak

Nampak kan, betapa pentingnya tidur ini sebenarnya buat diri kita? Seperti yang kita selalu dengar kalau bab-bab hendak cantik ini, mesti selalu kena dapat beauty sleep, barulah kulit cantik.

So, macam mana kalau kita ini memang jenis susah hendak tidur, yang selalu menghidap imsomnia, yang hendak kena makan ubat baru boleh tidur, or even sudah tidur pula, susah betullah hendak bangun pagi, bangun pagi boleh rasa badan-badan still kebas, tidak cukup tidur and all? Ataupun, kalau tidur pun, senang terjaga? Walaupun tidur cukup 8 jam, tapi sepanjang tidur bangun sampaui 5-10 kali, sebab hendak pergi toilet lah, terdengar bunyi bising lah and macam-macam lagi. And itu belum masuk lagi radiation di sekeliling kita yang sering mengganggu kita untuk tidur.

BAHAYA RADIASI PADA MANUSIA

“In physics, radiation is a process in which energetic particles or energetic waves travel through a vacuum, or through matter-containing media that are not required for their propagation. Waves of a mass filled medium itself, such as water waves or sound waves, are usually not considered to be forms of “radiation” in this sense.

Radiation can be classified as either ionizing or non-ionizing according to whether it ionizes or does not ionize ordinary chemical matter. The word radiation is often colloquially used in reference to ionizing radiation (e.g. x-rays, gamma rays), but the term radiation may correctly also refer to non-ionizing radiation (e.g., radio waves, heat or visible light) as well. The particles or waves radiate (i.e., travel outward in all directions) from a source. This aspect leads to a system of measurements and physical units that are applicable to all types of radiation. Because radiation expands as it passes through space, and as its energy is conserved (in vacuum), the power of all types of radiation follows an inverse-square law in relation to the distance from its source.

Both ionizing and non-ionizing radiation can be harmful to organisms and can result in changes to the natural environment. In general, however, ionizing radiation is far more harmful to living organisms per unit of energy deposited than non-ionizing radiation, since the ions that are produced, even at low radiation powers, have the potential to cause DNA damage. By contrast, most non-ionizing radiation is harmful to organisms only in proportion to the thermal energy deposited, and is conventionally considered harmless at low powers that do not produce a significant temperature rise. Ultraviolet radiation in some aspects occupies a middle ground, as it has some features of both ionizing and non-ionizing radiation. Although nearly all of the ultraviolet spectrum that penetrates the Earth’s atmosphere is non-ionizing, this radiation does far more damage to many molecules in biological systems than can be accounted for by heating effects (an example is sunburn). These properties derive from ultraviolet’s power to alter chemical bonds, even without having quite enough energy to ionize atoms.” Taken from: http://en.wikipedia.org/wiki/Radiation

Kalau berkata mengenai radiasi, sebenarnya radiasi ini memang berada di sekeliling kita, sama ada kita sedar ataupun tidak. Radiasi memang merbahaya untuk kesihatan tubuh badan kita, untuk dalam jangka masa yang lama.

Baru-baru ini Mama menghadapi Seminar GC14, and salah satu topik dalam seminar tersebut, one of our mentors menerangkan bahaya radiasi kepada tubuh badan kita, secara general sahaja. Untuk yang lebih complex, maybe kena buat research terlebih dahulu.

So, secara asasnya, radiasi ini boleh berpunca daripada alat elektronik atau gadgets di sekeliling kita. Belum lagi yang besar-besar macam menara telekomunikasi, makmal nuclear and many more. Kalau dalam rumah, microwave oven, air-conditioner, handphone, television, iPad, computer memang membebaskan radiasi apabila digunakan. Dalam jangka masa pendek memanglah tidak membahayakan, tapi, dalam jangka masa panjang, sangat-sangatlah membahayakan. Why?

Apabila radiasi memasuki badan kita, normally memang tidak akan keluar and akan stay dalam badan dalam jangka masa yang agak lama, seperti dalam setahun. So, imagine kalau kita memang terdedah kepada radiasi hari-hari? Bertahun-tahunlah radiasi tersebut akan stay dalam badan kita. And adakah you all tahu, radiasi boleh memusnahkan sel otak? And sel otak, bukan seperti sel lain dalam badan boleh diganti, tetapi, sel otak tidak boleh diganti semula? Ya Allah, scary nya~~~~

Pernah dengar kan, ada berita tidak lama dahulu, seorang remaja atau orang dewasa meninggal dunia after main game (macam playstation rasanya yang menghadapa television itu) 3 hari berturut-turut? Kalau ikut logic, main game pun boleh mati? Sebenarnya, radiasi daripada television tersebut telah memasuki badan orang tersebut, dan memusnahkan sel-sel otak dalam orang itu. And then, mati. Haissshhhh~~~

Then, how to get rid of these radiation? Banyak cara. Exercise, supaya badan kita berpeluh, sebab radiasi ini macam toksin juga, hanya akan keluar melalui perpeluhan, membuang air kecil atau besar. So, another cara, minum banyak air dalam satu hari (meaning, sepanjang hari, minum segelas hingga 2 gelas air air setiap sejam atau 2 jam, bukan pagi minum 8 gelas air, then terus tidak minum air selepas itu) supaya selalu buang air kecil. And make sure amalkan cara hidup sihat, so that, penghadaman dalam badan kita lebih elok, so, senanglah hendak membuang air besar.

Tapi, memandangkan life kita yang sangat hectic, menghadap computer sepanjang hari, tidak exercise, makan pula makanan yang segera sebab hendak cepat, macam manalah radiasi dalam badan kita dapat disingkirkan? Haissshhh~~~

You all tahu atau tida, radiasi ini boleh lead kepada masalah mental yang melibatkan emosi kita? Apabila sudah terlampau banyak radiasi berkumpul dalam badan kita, aura kita pun akan menjadi tidak stabil, menyebabkan kita tidak happy, murung, stress, rasa hendak marah and macam-macam perkara negatif yang lain. And badan pun mudah sakit, sebab badan lebih berasid. Darah menjadi berketul-ketul dan molekul-molekul darah menjadi lebih besar. So, pelancaran darah terganggu. Lepas itu, mulalah heart attack. Haiiyooooo, muda-muda sudah sakit macam-macam. Lepas itu, mula bergantung kepada ubat.

This is where our Bio Velocity Sleep Mate comes in handy. Bagaimana Bio Velocity dapat mengelakkan kita daripada terkena radiasi di sekeliling kita?

Bio Velocity Sleep Mate - 1Tenaga Bio Velocity dalam pelapik tilam ini akan mengurangkan radiasi yang masuk ke dalam tubuh kita, dengan menghaluskan gelombang-gelombang radiasi. So, apabila gelombang radiasi menjadi halus, apabila radiasi masuk ke dalam badan kita, akan lebih senang keluar daripada badan kita. Yang balance tidak mahu keluar itu, kita minum banyak air supaya boleh disingkirkan melalui membuang air kecil.

Tenaga Bio Velocity di dalam Bio Velocity Sleep Mate ini juga akan memecahkan molekul darah yang besar dan berketul-ketul yang menyebabkan badan lebih berasid, menjadi lebih halus. Apabila molekul darah sudah halus, perjalanan darah dalam badan kita akan lebih lancar. So, peningkatan oksigen dalam badan kita dapat dijalankan, menyebabkan metabolisme menjadi aktif. Imunisasi badan dapat dipertingkatkan.

Sebab itulah orang yang selalu exercise pada awal pagi, di bawah cahaya matahari pagi memang jarang sakit, sebab tahap imunisasi badan dia tinggi, kalau dibandingkan dengan orang yang tidak exercise langsung. Tidak exercise itu satu hal, lepas itu selalu terceruk dalam bangunan, matahari pagi pun tidak nampak….T______T

Kelebihan tidur atas Bio Velocity Sleep Mate:

  • Kecantikan – Penuaan dapat dilambatkan sebab toksin dapat disingkirkan, and secara internal, kita akan menjadi lebih happy. Tua tetap tua, cuma lambat tua.
  • Kesihatan – Kalau yang ada masalah berkaitan dengan jantung, badan berasid, memang digalakkan tidur atas Bio Velocity Sleep Mate untuk melancarkan pengedaran darah. Sesuai untuk penghidap asthma juga.
  • Natural exercise – Salah satu alternatif kepada yang tidak boleh bersenam. Tetapi, kalau yang masih larat, make sure you all exercise juga. Ini untuk orang-orang tua yang tidak mampu bersenam, supaya bila bangun pagi, akan lebih rasa fresh and bertenaga.
  • Fisioterapi / Terapi tidur – Kepada yang memang mengalami masalah sukar hendak tidur, dapat tidur, tapi tidak nyenyak, imsomnia, memang disarankan tidur atas Bio Velocity Sleep Mate, sebab walaupun tidur beberapa jam, you all akan tidur nyenyak sangat. Apabila bangun, memang badan akan rasa lebih fresh, energetic. And you all akan rasa lebih happy.
Bio Velocity Sleep Mate - 2Bagaimana teknologi Bio Velocity diaplikasikan ke dalam alas tilam. Teknologi Bio Velocity ini telah dijalankan oleh sekumpulan para saintis Korea selama lebih 30 tahun.

Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. Bio Velocity Sleep Mate membantu

  • Membetulkan frekuensi yang tidak harmoni.
  • Meneutralkan gelombang berbahaya.
  • Menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma.

Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imunisasi dan juga memberi hidup yang berkualiti.

7 Sifat Utama Kuasa Tenaga Semula Jadi (Dibukti secara saintifik)

  • Anti bakteria
  • Menguatkan sistem imun
  • Menstabilkan emosi
  • Mengurangkan tekanan
  • Menyeimbangkan sifat pH tubuh badan
  • Membekalkan kandungan oksigen aktif yang lebih tinggi
  • Meningkatkan aura tubuh badan

Pernah atau tidak, kita dengar, cahaya matahari pagi amat baik untuk kita? Yes, cahaya matahari pagi sebenarnya membekalkan tenaga untuk kita dalam seharian. Namun begitu, berapa kerat sangat yang dapat mendedahkan cahaya matahari pagi ini? Ada yang keluar sesudah subuh untuk pergi kerja, and balik pun lewat malam. Sebab itu, kalau you all perasan, tai chi, yoga normally dilakukan pada waktu pagi, untuk menyerap tenaga dari cahaya matahari dan tenaga di sekeliling mereka. And dicadangkan, kalau berjoging pun, berjoging di waktu pagi, sebelum you all pergi melakukan aktivtti sehaian you all.

So, Bio Velocity Sleep Mate ini sebenarnya menggantikan cahaya matahari yang kita tidak dapat itu. Dengan hanya perlu tidur atas Bio Velocity Sleep Mate, pelapik tilam ini dapat membantu you all dengan:

  • Menggalakkan peredaran darah dan memperkuatkan fungsi jantung
  • Meningkatkan kadar kandungan oksigen dalam darah, mengaktifkan fungsi-fungsi sel, meningkatkan kadar metabolisme, meningkatkan sistem immunisasi dan meningkatkan keupayaan penyembuhan sel. Apabila kandungan oksigen aktif lebih tinggi, lebih mudah badan kita untuk melawan penyakit kanser dan melawan sebarang penyakit lain
  • Meningkatkan aura tubuh manusia dan kecergasan, melegakan kepenatan dan lebih bersemangat
  • Menstabilkan emosi dan menghilangkan tekanan
  • Mengurangkan kesan negatif radiasi elektromagnetik (especially apabila letak gadgets seperti iPad, tab and and handphone di sebelah waktu tidur)

Bagaimana Vio Velocity mampu menstabilkan aura di sekeliling badan kita?

Bio Velocity Sleep Mate - 3Secara normal, badan kita memang mempunyai aura yang stabil. Tetapi, apabila badan kita sentiasa didedahkan dengan ancaman radiasi yang berterusan, dan gaya hidup dan gaya pemakanan yang tidak sihat diamalkan secara berterusan, lama-kelamaan, aura di sekeliling tubuh badan kita menjadi tidak cantik. And aura ini juga akan mempengaruhi emosi. Sekali kita marah, aura kita akan pecah, dan mengambil masa untuk dikumpulkan semula. So, apabila aura tubuh badan kita yang tidak cantik digabungkan dengan Bio Velocity Sleep Mate (gelombang yang lebih cantik dan seimbang), aura tubuh badan kita akn desimbangkan semula untuk menjadi aura yang lebih cantik.

So, secara kesimpulan:

  • Gelombang tidak cantik + gelombang yang cantik = desimbangkan untuk menjadi gelombang yang cantik.
  • Aura tubuh badan yang tidak cantik + Bio Velocity Sleep Mate = aura yang lebih stabil dan lebih cantik

Bio Velocity Sleep Mate ini sesuai digunakan untuk semua orang, semua lapisan masyarakat. So, memang sesuai sangat untuk seisi keluarga. Especially untuk:

  • Pesakit gout
  • Bayi yang mengalami penyakit kuning / jaundice
  • Kesakitan otot (memang sesuai untuk orang-orang tua yang selalu lenguh-lenguh badan)
  • Senggugut
  • Tekanan darah tinggi
  • Pesakit asma
  • Pesakit kencing manis
  • Pesakit strok
  • Sakit sendi
  • Imsomnia
  • Tekanan hidup (kerja dan pembelajaran) – yang selalu stress dan panas baran
  • Gaya hidup yang tidak baik (merokok, kaki botol)
  • Terdedah kepada persekitaran radiasi

9 sebab kenapa anda perlukan Bio Velocity Sleep Mate:

  1. Hanya tengok sahaja pada Bio Velocity Sleep Mate selama 10 saat, and you already can feel the energy that has been transferred to your body.
  2. Jimat tenaga elektrik sebab untuk recharge energy pada Bio Velocity Sleep Mate, hanya perlu jemur di bawah cahaya matahari pagi pukul 7.00 pagi ~10.00 pagi. (Cahaya matahari waktu Dhuha)
  3. Just perlu tidur sahaja, Insya Allah, sakit-sakit dan lenguh-lenguh badan semua akan beransur hilang dan beransur pulih.
  4. Senang dan mudah dibawa ke mana-mana sebab ianya tersangat ringan. In fact, you all boleh letak di belakang badan you all while driving, supaya belakang you all tidak terasa lenguh-lenguh, especially untuk long hours driving. Memang sesuai untuk yang tidak memiliki Waist Nipper Premium Beautiful.
  5. Buang dan mengurangkan kesan radiasi dalam badan. Pada zaman sekarang, everyone is using gadgets such as handphones, iPads, tabs and these gadgets actually memang transfer radation yang sangat tinggi to our body. Insya Allah, dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate ini mampu membebaskan badan you all from these dangerous and high radiation.
  6. Mampu menghilangkan stress dan menstabilkan emosi.
  7. Sesuai untuk orang yang mengalami susah hendak tidur di waktu malam masalah insomnia.
  8. Kebanyakkan orang cepat berasa letih, cepat penat dan kurang mendapat rehat yang berkualiti, kerana kekurangan tidur. Insya Allah, dengan penggunaan Bio Velocity Sleep Mate, tidur you all akan lebih berkualiti.
  9. Fenomena sekarang ramai yang mudah mendapat penyakit seperti gout, senggugut, sakit sendi, saraf, darah tinggi, kencing manis, jantung, asma. Insya Allah, dengan penggunaan Bio velocity Sleep Mate mampu mengurangkan kesakitan penyakit yang disebut dan Insya Allah, akan menyembuhkan penyakit-penyakit tersebut.

Kita hanya berikhtiar dan berusaha, yang lain kita serahkan kepada kuasa Allah S.W.T. semata-mata.

Ramai juga yang bertanya pada Mama, bagaimana menggunakan Bio Velocity Sleep Mate ini? Okay, Mama akan terangkan secara ringkas, bagaimana cara penggunaan and penjagaan Bio Velocity Sleep Mate ini.

Penggunaan:

Basically, apa yang you all perlu lakukan, just keluarkan Bio Velocity Sleep Mate ini from the bag. Pelapik tilam Bio Velocity ini nipis sahaja, so, you all boleh hamparkan pelapik tilam atas katil you all. Size katil yang disarankan adalah queen size, but, kalau katil you all size king or single size, it’s fine. Just hamparkan sahaja. Kalau single size, just lipat dua sahaja and hamparkan. Tiada masalah. Kekuatan tenaga Bio Velocity ini sebenarnya boleh dirasai sehingga 3 kaki jaraknya. So, this product memang sangat suitable untuk seisi keluarga.

After sudah dihamparkan atas tilam you all, then you all boleh letak cadar katil you all. Untuk yang ada masalah anak-anak kencing malam, suggestion is to buy plastic mattress protector, di Cosway ada jual. So, after sudah hamparkan pelapik tilam Bio Velocity ini, then letak plastic mattress protector, then baru letak cadar you all. At least basuh cadar sahaja kalau terkena stain or air kencing kanak-kanak.

Simple kan? No electricity needed. Just hamparkan sahaja.

Penjagaan:

Penjagaan Bio Velocity Sleep Mate ini sangat simple. Tidak perlu cuci sentiasa. Cuci apabila ada kekotoran sahaja, and hanya cuci di tempat yang kotor tersebut, dengan menggunakan pencuci yang organik. Jangan sesekali masuk dalam washing machine ya. Kalau tiada kekotoran, tidak perlu cuci. Mama suggest cuci dengan menggunakan our Premium Beautiful Natural Wash.

Ada orang tanya Mama, berapa lama energy dalam Bio Velocity Sleep Mate ini dapat bertahan?

Kena tengok bagaimana penggunaan you all. Kalau secara normalnya, tidur hari-hari atas Bio Velocity Sleep Mate ini, energy dalam Bio Velocity Sleep ini mungkin dapat bertahan selama 2 tahun tanpa perlu recharge.

So, after 2 years, adakah energy akan hilang terus?

No, after 2 years of penggunaan Bio Velocity Sleep Mate, energy masih ada, cuma sudah berkurang. So, bagaimana hendak recharge energy ini? Just perlu jemur di bawah cahaya matahari pukul 8 pagi ~ 10 pagi. Jemur dalam 2-3 jam maksimum. Jangan sesekali jemur di bawah matahari petang, sebab cahaya matahari petang tidak bagus untuk badan kita.

Bio Velocity Sleep Mate DijemurSo, berapa kerap pula kena jemur?

You all tidak perlu jemur hari-hari pun. Seminggu sekali pun tidak perlu. Maybe sebulan sekali, 2 bulan sekali, jika perlu. Yang penting, bukan everyday.

Energy dalam Bio Velocity Sleep Mate ini kena tengok pada penggunaan and kawasan yang didiami. Kalau kita tinggal di bandar, yang berdekatan dengan kilang, memang selalu terdedah pada radiation everyday, dalam 2 tahun, energy dalam Bio Velocity ini akan berkurangan. So, after 2 years, hendak beli baru or recharge semula, depends pada customers.

Tetapi, kalau tinggal di kawasan perkampungan, udara pun segar, radiation sekeliling kurang, walaupun penggunaan hari-hari, energy dalam Bio Velocity Sleep Mate ini boleh bertahan more than 2 years. Up to 5 years maybe. So, kena tengok lokasi as well.

As simple as that. Insya Allah, this Bio Velocity Sleep Mate boleh membantu you all dalam meningkatkan kualiti tidur you all, and seterusnya, boleh meningkatkan kualiti pekerjaan dan kehidupan seharian you all. Insya Allah. A quality sleep will lead to a quality life. And you all pun akan lambat nampak tua.

So, kepada yang stress di luar sana, why not dapatkan satu Bio Velocity Sleep Mate? Tidak semestinya perlu tidur, hendak bersandar pun boleh. Letak di antara sandar kerusi and badan you all, and you all bersandar lah pada Bio Velocity sleep Mate itu pun boleh. Hendak dijadikan selimut pun boleh.

And, kalau menggunakan Bio Velocity Sleep Mate ini make sure you all minum air kosong banyak-banyak sepenjang hari. Hopefully, info ini dapat membantu you all dalam meningkatkan kualiti kehidupan you all dalam seharian.

Harga untuk satu Bio Velocity Sleep Mate: RM1,404.00, termasuk postage ke seluruh Malaysia.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Bio Velocity Sleep Mate dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Bio Velocity Sleep Mate, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

Pesakit migrain disebabkan resdung

Pesakit yang mengalami tekanan dan sakit kepala

Pesakit strok kembali pulih.

Pesakit yang sudah mampu menggerakkan anggota badan

Testimoni adik Nur Adelia Qysara dari Pulai Condong, Kelantan. Adik Nur Adelia Qaysara dilahirkan dengan mengalami masalah saraf mata di mana matanya sepet sebelah. Menurut kata pakar kanak-kanak yang ditemui ibu bapanya, masalah tersebut akan hilang apabila Nur Adelia ini meningkat dewasa kelak. Kebetulan apabila balik kampung, Nur Adelia tidur bersama dengan datuk dan neneknya. And datuk dan neneknya memang memiliki Bio Velocity Sleep Mate dan tidur di atas pelapik tilam ini. Setelah tidur hanya 2 hari beralaskan Bio Velocity Sleep Mate, mata adik Nur Adelia kembali normal.

Testimoni seorang anggota polis dari Perak, mengalami migrain yang serius. Puan Rima yang baru berusia 26 tahun mengalami migrain sejak 11 tahun yang lepas. Dinding menjadi teman sejatinya ketika migrain menyerangnya dengan menghantuk kepala ke dinding untuk menghilangkan kesakitan yang dialami. Sejak diperkenalkan Bio Velocity Sleep Mate dan menggunakan dalam masa 5 hari, masalah migrain beransur pulih.

Insya Allah, product Bio Velocity Sleep Mate ini bukanlah magic pun. Memang teknologi Bio Velocity ini telah dikaji selama 20 tahun pun. Kita hanya mampu berusaha, Allah S.W.T. juga yang menentukannya. Terpulanglah kepada you all semua. Kalau product ini dapat menolong manusia yang memerlukannya pun, Mama sudah cukup happy.

Percaya atau tidak..!! kena percaya…!!

Ternyata BVSM mmg ajaib…

Alhamdulillah..syukur sgt..baru semalam saya hadiahkan Mak Bio Velocity Sleep Mate ( BVSM ) ni..Hari ni saya dh dapat feedback..

Mak saya mengalami masalah obesiti, kolestrol tinggi dan masalah saraf.. Tapi alhamdulillah mak bebas dari penyakit 3 serangkai.. semenjak dua menjak ni masalah kesihatan mak saya agak terganggu skit..sukar untuk bergerak.. asal berjalan lebih skit mula la lenguh2 dan kebas2 yang menyakitkan…mak nak bergerak kemana pn dgn bantuan kerusi.. ( kalau berjalan..lenguh ja mmg kena duduk )

Semalam saya terus bagi mak cuba selimut ajaib ni.. dlm 10 minit penggunaan BVSM ni mak ckp.. badan mak peluh laa…dah mcm org mandi.. panas ja rasa.. Haa…mak saya ni mmg susah nk keluarkan peluh..berjemur kt panas terik pn tak keluar peluh.. Mungkin tu salah satu tindakbalas ke atas diri mak.. saya suggestkan mak untuk terus guna BVSM ni sampai pagi..

Subuh tadi mak bangun dengan segarnya..muka dh nampak ceria…Jalan pn dah nampak laju sikit.. selesai breakfast ja mak ckp.. ” Jom kita gotong royong kt luar..” hah!! bulat ja mataku..ehh mak ni larat ka nk gotong royong nih…kan mak x larat nk jalan…” x pa la jln pelan2.. dh lama x tgk pokok2 bunga tuu”.. ok…saya pn menurut perintah..

hah..!! Mak dgn berjayanya telah berjalan tanpa berhenti ke lokasi yg dituju… seriuss…memang terbeliak biji mata kot.. sbb sebelum ni mak nk berjalan untuk sampai ke satu2 lokasi pn ambil masa yang agak lama..dah tu berhenti2 tak tau la brapa kali sementara nak sampai.. tp harini berjalan tanpa henti kot..pastu siap buat keja cabut rumput..ubah pasu bunga bagai…bertenaga betul..wlupn mak masih tak berapa kuat utk berjalan tp mak blh bergerak aktif skit dari sblm ni…

Ya Allah…seronok sangat tengok feedback mak..penggunaan tak sampai 24jam lg..tp dah dapat feedback yang menggembirakan..Syukur Alhamdulillah… Ya Allah..mcm mn la kalau mak dah guna seminggu..sbln..mesti lagi berkesan kn.. Niat hati ni nak sangat tengok mak sihat..bertenaga..dan yang paling penting dapat tengok mak tersenyum gembira..

Kita hanya berikhtiar..Allah juga yang berkuasa menyembuhkannya.. Insyaallah..

Mood : gembira tak terkata..

~♥ Saya dah hadiahkan BVSM ni pada mak saya.. uolls bila lg??? Seriuss mmg seronok sgt bila dapat tengok insan yang kita sayang tersenyum gembira.. Alhamdulillah.

Alhamdulillah, syukur. For myself yang sudah tidur beralasakan pelapik tilam cahaya Dhuha ini, memang memberi impak kepada Mama, especially ketika waktu sakit. Cepat sahaja sembuh. Apa-apa pun, semua dengan izin Allah S.W.T. Allah kurniakan nikmat kesihatan melalui pelapik tilam ini.

Personally, Bio Velocity Sleep Mate ini memang sangat sesuai dijadikan hadih untuk your parents. truly, your parents will thank you later on sebab hadiahkan mereka pelapik tilam ini.

This one very interesting. One of our Top Leaders Circle shared this testimonial from her customer. After tidur beberapa malam di atas Bio Velocity Sleep Mate, her customer told her that she started to muntah darah. @___@ That’s scary. So, our friend advised her customer untuk pergi ke hospital for further check up. Turned out, her customer telah dijangkiti dengan penyakit kencing tikus, tetapi masih berada di peringkat awal. And the doctor yang buat check up to beritahu pada customer tersebut, normally, untuk penyakit kencing tikus ini hanya dapat dikesan pada peringkat akhir, itupun setelah pesakit tersebut sudah sakit sangat-sangat. So, she was lucky to detect the disease early and masih boleh dirawat.

Alhamdulillah, syukur.

Salah satu fungsi Bio Velocity Sleep Mate ini, bukan sahaja untuk mengembalikan tahap kesihatan pada tahap optimum, tetapi mampu detect apa yang tidak kena dalam badan kita. of course, kalau pada peringkat awal, kita mungkin tidak mampu mengesannya pada peringkat awal, tetapi, Insya Allah, maybe dengan tidur atas pelapik tilam ini, mampu mengurangkan kesakitan pada badan kita. Semua pun dengan izin Allah S.W.T. jua.

So, for those yang mengalami masalah kesihatan, dan mengalami masalah kesukaran tidur pada waktu malam, maybe you all boleh cuba Bio Velocity Sleep Mate ini. Insya Allah, dengan tidur atas pelapik tilam Bio Velocity ini, you all akan dapat tidur yang lebih lena dan lebih nyenyak.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Bio Velocity Sleep Mate dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Bio Velocity Sleep Mate, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

3 thoughts on “Bio Velocity Sleep Mate

  1. Assalamualaikum
    Saya sudah menimgkat dewasa umur 35 tahun tetap saya sering kencing malam
    Adalah pelapik tolak bio ini boleh menyelesaikan masalah yang saya hadap kerana tidak sanggup menghadapinya kerana later saya sering marah kerana saya kencing ditolak.Harap boleh membantu. Selain terima kasih

  2. HI salam senjatera.saya nak tahu boleh kah kita letak barang seperti handphone,jam,diatas tilam yang kita lapik ????

    • Salam sejahtera.

      Maaf di atas sebarang kelewatan reply di sini.
      Boleh.
      Tiada masalah untuk letak handphone atau sebarang gadget di atas pelapik tilam Bio Velocity Sleep Mate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *