CDM Conference 2017

Alhamdulillah, syukur…:)

Again, this year, I was invited to attend one of the annual activities that was held by Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM), exclusively for those yang berpangkat Crown Diamond Manager (CDM).

CDM Conference 2017 was held in Grand Lexis, Port Dickson, and we got to stay in Lexis, Port Dickson for free. Alhamdulillah. The event took place on 13th and 14th of January 2017.

So many things that I’ve learned in this conference. So many things that I would love to share in here.

Alhamdulillah, this time, Mama dapat bawa my family members untuk bercuti di Port Dickson. Short vacation. Since everything is fully sponsored from the company, why not let the children enjoy the hotel and the beach, while Mama pergi menghadiri seminar, kan? I really love and enjoy my business. Sambil ber business, sambil ber holiday with the family.

Of course, sampai sahaja di dewan conference, mesti akan bergambar dengan my mentor dahulu. Since Mama sudah pindah ke Kedah, and my mentor pun sudah pindah ke Johor, memang jarang sangat dapat berjumpa dengan my mentor. Memang rindu dengan my mentor.

Tahun lepas, hanya 5 orang berpangkat CDM dari Top Leaders Circle yang menghadiri CDM Conference 2016.

This year, Alhamdulillah, sudah bertambah kepada 8 orang CDM in Top Leaders Circle. Seorang tidak dapat hadir for this year’s CDM Conference 2017, kerana masih dalam berpantang.

Insya Allah, next year’s CDM Conference 2018, Top Leaders Circle akan tambahkan lagi jumlah kehadiran.

Peluk kuat2, sebab Mama hendak kaut aura orang berjaya.

Doakan kami untuk capai lebih banyak jutaan sales selepas ini.

Doakan kami untuk bimbing lebih ramai usahawan untuk pegang income stabil 5-angka setiap bulan.

Doakan kami untuk capai income 6-angka selepas ini.

Doakan kami, supaya hati kami sentiasa berniaga kerana Allah semata-mata.

Pada sebelah malamnya, syarikat mengadakan Gala Dinner bertemakan Bollywood Night. Terima kasih kepada my beautiful friend, Mazlina Yusof kerana sudi pinjamkan jubah sari ini kepada Mama. So, this was my outfit of the night. 

Bersama dengan Big Boss Sahajidah Hai-O Marketing (SHOM).

Salah satu kata-kata kejayaan yang Mama belajar sepanjang CDM Conference 2017 adalah, “Kejayaan itu semata-mata bergantung kepada berapa lama kita boleh bertahan, pada masa orang lain pergi meninggalkannya.”

Simple quote, tetapi sangat mendalam maksudnya.

Selama hampir 7 tahun berkecimpung di dalam business yang sama, Mama sudah pun melalui pelbagai jatuh dan bangun. Pelbagai pahit dan manis. People come and go. Cuma, apa yang Mama belajar, kejayaan itu hanya akan datang, kepada orang yang tidak pernah putus asa, dan sentiasa istiqomah di dalam tindakannya.

Beliau (berbaju warna pink, berdiri di tengah) merupakan salah seorang wanita yang menjadi inspirasi kami di dalam Top Leaders Circle.

Bersama dengan jutawan SHOM, memegang income 6-angka sebulan melalui business ini. Beliau sudah berkecimpung di dalam business ini lebih dari 10 tahun. Membina empayar dan menjadi jutawan melalui business ini.

Terima kasih CDM Hajjah Siti Rohana, kerana kata2 motivasi beliau saban minggu di dalam kelas ketika Mama bermula hampir 7 tahun yang lalu, sentiasa menjadi kata-kata semangat buat Mama untuk sentiasa bangkit, apabila jatuh. Untuk sentiasa bersemangat, apabila lemah. Untuk sentiasa ke depan, apabila terasa di belakang.

Semoga Allah sentiasa merahmati beliau dan keluarga.

Berbeza latar belakang, tetapi kami bersatu di bawah nama Top Leaders Circle.

Crown Diamond Managers dengan jumlah jualan melebihi RM2 juta.

Pemegang income 5-angka setiap bulan. Soon to be 6-angka sebulan.

Insya Allah, akan lahir lebih ramai usahawan pegang income 5-angka stabil di dalam Top Leaders Circle.

Siapa sangka kan? Kami hanyalah orang yang biasa-biasa sahaja. Bukan lahir dari keluarga jutawan pun. Ada di antara kami hanyalah merupakan seorang suri rumah, pernah bekerja makan gaji dari jam 8 pagi hingga 5 petang. Hanya kerana satu peluang business yang datang pada kami, kami grab and terus buat tanpa ragu-ragu.

Selalu Mama berpesan pada rakan-rakan kongsi Mama, jangan sesekali putus asa dengan rezeki Allah. Rezeki Allah adalah rahsia Allah. Setiap rezeki itu datangnya dalam bentuk datu peluang. Terpulang kepada kita untuk menilai peluang tersebut. Sama ada untuk terus grab atau lepaskan ia begitu sahaja.

Alhamdulillah, my outift untuk second day CDM Conference 2017.

Alhamdulillah, Abang Syahir and Adik Inas really enjoyed the vacation. Sambil Mama pergi vacation, bukan main mereka enjoy the jacuzi yang ada dalam bilik hotel. Sakan ya, anak-anak Mama sekalian. Syukur, Allah beri nikmat dan peluang untuk membahagiakan ahli keluarga Mama. Membahagiakan ahli keluarga pun adalah salah satu cara untuk menjemput rezeki.

Mentor adalah bayangan masa depan.

Selalu sangat my mentor pesan macam ini. Kalau hendak berjaya, follow mentor yang sudah berjaya. Kerana mentor adalah bayangan masa depan dalam business ini.

Ada ker yang buat business hendak main-main sahaja?

Ada ker yang buat business hendak dapat income ratus-ratus sahaja?

Ada ker yang buat business sebab suka-suka sahaja?

Rasanya, memang tak lah kan?

Rata-rata yang buat business, mesti hendak something from the business. Ada sebab hendak duit kepuk-kepuk, ada sebab hendak settle kan hutang secepat mungkin, ada sebab hendak saving untuk family, ada sebab hendak beri duit lebih untuk parents, dan ada macam pelbagai sebab lagi.

Sebab itu, kalau hendak ber business, pilih mentor yang sudah berjaya, yang tahu hendak bimbing kita supaya kita tidak lost.

Waktu awal ber business, my mentor yang berdiri di tengah-tengah, sudah pun mencapai income 5-angka sebulan, buat business secara full time, drive kereta BMW 3-series and sudah pun melancong ke serata dunia.

Later that I know, Mama sebagai protege pun terkena tempias dia sekali. Dapat income 5-angka, memang satu kepuasan dalam business ini.

Selepas itu, sudah terkena tempias pada rakan kongsi Mama pula. Yang berdiri sebelah kiri itu. Sudah capai jumlah jualan RM2 juta, sudah capai income 5-angka, sudah melancong ke serata dunia, dan bakal hendak drive kereta MERCEDES pula selepas ini.

Bina impian dengan business bersama Top Leaders Circle & #PBAngels.

Bukan lama mana pun. Dalam masa 2 tahun ber business, sudah mula boleh merasa kepuasan dalam business ini. Yang penting, tindakan kena consistent, and tidak cepat putus asa.

Hendak kata cabaran? Cabaran pasti ada. Yang best nya, mentor sentiasa ada bersama kita, tidak kisah waktu kita jatuh dan bangun. Mentor sentiasa ada untuk bimbing tangan kita. Sama ada kita, untuk terus pegang tangan mentor, atau pun melepaskannya.

Hendak mula bina impian anda? Apa impian anda? Sementara ada masa dan tenaga, sama-sama kita BINA IMPIAN kita. Tidak lama mana pun. 2 tahun beri masa pada diri sendiri.

Hubungi Mama untuk mula BINA IMPIAN. Hubungi Mama untuk bebas masa. Hubungi Mama untuk bebas kewangan.

019-4419180 (Izyan) / lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *