Charity Event At Rumah Kasih Harmoni

Alhamdulillah, syukur…:)

Actually, last month, we all ader buat satu event charity kat Rumah Kasih Harmoni, Kampung Paya Jaras, Sungai Buloh. Alhamdulillah, syukur…:) This is like my first time buat event camnie. Tak salah kan, mencari keberkatan rezeki. Itulah salah satu tujuan mencari rezeki, apabila dah dapat jangan luper kiter share dengan orang yang tak mampu.

Ya Allah, kadang-kadang kesian Mama tengok all these anak yatim nie. Mostly, ader yang dah takder both parents, ader yang still ader parents, tapi parents tak mampu, diserahkan anak-anak tersebut ke ruma anak yatim nie. Kesiannnnn sangat. Memang timbul kesedaran dalam diri Mama. Kalau boleh, Mama akan berusaha lebih kuat lagi dalam business nie, so that family Mama takkan susah lagi…:) Insya Allah. Yang penting, kiter sedekahkan maner yang kiter mampu dan sentiasa keluarkan zakat. Barulah rezeki lebih berkat, kan?

Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 1We all sumer berkumpul kat Tesco Mutiara Damansara…:) Had breakfast terlebih dahulu.

Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 2My business partner, Ismalina Ishak and her business partner, Farah Shazwin pon turut serta dalam event charity nie…:) Thank you so much, guys…:)

Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 3 Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 4This girl’s name is Nana…:)

After majlis penyampian collective donation, we all ader buat jamuan sedikit untuk these unfortunate kids. We all belanja all of these kids dengan KFC. Seronokkkkkk giler tengok these kids berselera makan ayam KFC. Nyum, nyum…:) Alhamdulillah, rezeki buat mereka….:)

Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 5This girl baru form three, but dier ader masalah jantung yang sangat lemah. Disebabkan she needs her medication and from time-to-time kena pergi hospital buat check up untuk jantung dier, her family memang tak mampu nak tanggung kos perubatan dier. Her mother has died, and after that, her father menyerahkan dier ke rumah anak yatim tersebut. Kesian sangat biler dengar her story. She’s such a strong girl. Insya Allah, Allah S.W.T. pasti ader rancangan yang baik untuk kamu. Teruskan kehidupan yer…:)

Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 6 Charity Event At Rumah Kasih Harmoni - 7Alhamdulillah, syukur, the event was a success…:)

Sekurang-kurangnyer, dapat juga sedikit sebanyak we all meringankan beban maner yang perlu…:) And thanks a lot to my business partners, Ismalina Ishak and Farah Shazwin sebab turt serta dalam event camnie.

Insya Allah, kalau ader kelapangan, kiter berjumper lagi…:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *