Free Trip To Austria & Hungary (12th ~ 18th of January 2015) – Day 2

11 Flares Filament.io 11 Flares ×

“Budapest is the capital and the largest city of Hungary, and one of the largest cities in Central Europe. It is the country’s principal political, cultural, commercial, industrial, and transportation centre, sometimes described as the primate city of Hungary.”

Finally, an entry of Day 2 of our free trip to Austria & Hungary. So, let’s started…:)

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 1Alhamdulillah, syukur, after 16 hours of travelling from Malaysia, finally, we have arrived at Budapest Ferenc Liszt International Airport, Hungary. Budapest merupakan bandar terbesar dan ibu kota Hungary. Sampai sahaja di airport, we all dikehendaki bertukar kepada pakaian musim sejuk, kerana pada masa itu, musim di Hungary adalah musim sejuk and masih lagi bersalji di sesetengah tempat.

So, basically, that was my outfit for mys first day in Budapest, Hungary. Ramai kawan Mama cakap, Mama kelihatan seperti ala-ala Avril Lavigne. Ahaks!

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 2Of course, our first stop will be at a Halal restaurant called ‘Taj Mahal’ sebab waktu tersebut adalah waktu lunch. Memang sedap and awesome lah makanan di sini. At that time kan, musim sejuk, cepat sahaja we all rasa lapar. Mama memang suka free trip yang company offer, sebab we all tidak perlu fikir apa and di mana yang we all perlu makan. Semua company akan preapre for all of us, we all just perlu follow the program sahaja.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 3Bayangkan ya, waitress wanita Hungarian yang served we all. Memang cantik sangat. So, apalagi, memang we all ambil peluang untuk bergambar dengan our favourite waitress.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 4 Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 13Muka-muka kekenyangan. Alhamdulillah, syukur…:) Foods yang sangat sedap. Now we are ready untuk menjelajahi bandar Budapest. Fuh!

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 5Belanja satu gambar #ootd Mama. Basically, apa yang Mama pakai for my first day in Budapest:

  • Pashmina scarf. Kalau musim sejuk, Mama memang suka pakai pashmina scarf sebab kepala pun tidak rasa sejuk. Kalau di Malaysia, maybe certain material pashmina akan membuatkan kepala kita rasa berkuap and panas.
  • Red t-shirt hadiah pemberian syarikat.
  • H&M winter jacket with hoodie.
  • Black trousers.
  • Black UGG boots.

Fuh, ada rupa ala-ala Avril Lavigne tak?

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 17Berjalan-jalan di sekitar bandar Budapest.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 12With a fighter in Top Leaders Circle, Kak Lynn Shukor. A CEO of a manufacturing company in Malaysia by profession, and an entrepreneur in Top Leaders Circle during her free time. She qualified her ticket to Austria & Hungary in just a day, with a total sales of RM140k on that particular day. Fuh! An inspiring entrepreneur.

This business proves one thing. Tidak kira bagaimana background anda, we have the same opportunity to be successful as the others. Bukan sebab kerja kita bagus, bukan sebab kita pandai dalam satu-satu perkara. We learn the same knowledge from our mentors, and all we have to do is to take the action. No action, no success.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 6 Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 7 Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 8The city of Budapest. I love this city so, so much. Beautiful scenery and the people are so friendly. Apa yang Mama suka about European countries ini, is the architecture. Bangunan dia memang sangat cantik. Ibarat kata one of our friends in Top Leaders Circle, ambil gambar celah mana pun, gambar tersebut mesti turned out cantik. Sebab architecture and the weather as well.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 16 Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 14Wajib ada gambar melompat di setiap negara yang kami lawati. Sementara tengah muda, sementara tengah bertenag, time inilah yang kita patut spend habis-habisan untuk mencari duit and bekerja keras. And we all enjoy our life when we travel around the world. Sebab itul;ah apabila sampai di sesebuah negara, memang we all akan mengambil kesempatan untuk melompat sehabis-habisnya.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 9Alhamdulillah, syukur…:) After berjalan-jalan di sekitar kota Budapest, we all menaiki bas untuk menuju ke our hotel. In Budapest, we all stay in Hotel Hilton. Wah, Hotel Hilton in Kuala Lumpur, Malaysia pun Mama tidak pernah menjejakkan kaki, alih-alih, di Budapest, we all dapat layanan 5-stars in Hotel Hilton Budapest.

Bilik yang Mama dapat adalah yang jenis honeymoon agaknya, sebab we all dapat jenis yang ada ruang tamu, and ada bilik kecil yang menempatkan katil yang sangat besar. Ada 2 LCD television, and the bathroom memang superb.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 11We all freshen up, and get ready for our dinner. Masa ini memang jet-lagged habis. Sangat mengantuk. Sebab beza waktu Hungary and Malaysia adalah 7 jam. Maksudnya, Malaysia awal 7 jam compared to Hungary. Kalau di waktu Hungary adalah pada jam 6.00 pagi, di Malaysia sudah jam 1.00 tengahari. Mahu tidak jet-lagged. Waktu orang Malaysia tengah tidur, we all kena pergi dinner. Hahahaha…T_____T

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 15 This hotel rupa-rupanya attached dengan a big shopping mall di sebelahnya. Siap ada connecting door menju ke shopping mall tersebut. Memang boleh pengsan, sebab ketika itu ada banyak sangat winter sale. Sales on winter boots, winter jackets yang sangat cantik and macam-macam lagi.

Free Trip To Austria & Hungary - Day 2 - 10Dinner at Marvanymenyasszony Restaurant. Mak aih, susah betul hendak sebut nama restaurant ini. Tidak kisahlah kan, sebab layanan di restaurant ini sangat superb and marvellous. Not only the foods yang sangat super-duper sedap, the dessert pun sangat sedap.

On top of that, we all siap dapat tengok performance Gypsy Show sepanjang we all having our dinner over there. Memang eye-candy habislah mamat-mamat Hungary ini. Terus segar biji mata. Hahahaha…:D

Alhamdulillah, syukur…:D After the dinner, we all pulang ke hotel. Fuh, memang mata rasa sangat mengantuk habis. Kepala pun sudah rasa berat. So, apa lagi, it’s time untuk merasa keempukan katil di Hotel Hilton Budapest, Hungary.

Kita bersambung lagi untuk entry hari ketiga for our free trip to Austria & Hungary ya? So, stay tuned.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *