Free Trip To Vietnam: 18~21 March 2012 (First Day)

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Alhamdulillah, syukur…:)

For those yang dah tahu or yang masih belum tahu, actually the last 4 days Mama takder kat Malaysia pon…:)

Alhamdulillah, syukur…:) Mama bersyukur sangat ke hadrat Illahi, kerana kali nie, Mama berpeluang untuk travel secara percuma untuk kali kedua with the company. For those yang pernah mengikuti blog Mama, last year, Mama ader travel ke Hong Kong secara percuma with the company, and that was my first free trip. And this time around, it was Vietnam…:) Alhamdulillah, syukur…:)

Sometimes, Mama sendiri tak percaya, yang with this business, Mama actually berpeluang untuk travel ke luar negara secara percuma. Sumer benda ditanggung oleh company, from the flights, transportation, hotels, food and all…:) Tinggal nak bawak duit shopping jer.

Alhamdulillah, syukur…:)

Anyway, bersambung ke entry untuk hari nie. Untuk trip ke Vietnam kali nie, we all pergi selama 4 hari 3 malam. We all bertolak dengan Vietnam Airlines, pada 18 March 2012. We all berkumpul di Kuala Lumpur International Airport (KLIA) pada jam 10.00 pagi, and for the first day, we all wore green…:) Wahhhhhhhhhh, just imagine, 100 qualifiers under group CDM Hanis Haizi pada hari tue, berkumpul di KLIA and penuh sumer pakai warna hijau. Waaaahhhhhhh, memang meriahhhhhhhhhhh sangat…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 1Trip To Vietnam - Day 1 - 2Trip To Vietnam - Day 1 - 3Bergambar dengan multi-millionaire, CDM Kak Ana…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 4Sementara tunggu our flights, sempat berposing lagi…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 5With my beautiful business partner, DSM Rajiah Razak. DSM Rajiah Razak berjaya membawa seorang business partner ke trip to Vietnam kali nie…:) Memang hebat…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 6With DSM Ismalina Ishak. Dulu, bermula dengan hanya customer Premium Beautiful, now dah pegang income 5-angka from this business…:) Alhamdulillah, syukur…:)

Alhamdulillah, the trip ke Ho Chin Minh City berjalan dengan baik. The flights sangat selesa and the foods sangattttttttttttttttt yummmyyyy…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 7Dah sampai airport Ho Chin Minh City…:)

Sampai airport di Ho Chin Minh City, we all disambut dengan tourist guide from Vietnam, bernama Michael. And seriously, Michael banyakkkkkkkkkkkk sangat membantu we all dari segi information about the city and all the historical places. Waktu di Vietnam lewat satu jam compared to Malaysian times.

After that, we all bertolak ke hotel we all, untuk refresh and unpack our bags. Alhamdulillah, this time around we stayed at Hotel Equatorial and it’s a 5-star hotels. Alhamdulillah, syukur, the room memangggggggggg sangattttttttttttttttttt besar and sangattttttttttttttttt comfortable. Tak tahu nak descibe camner. And my hubby found out that the room yang we all stay tue, satu malam it costs 150 USD. Boleh tahan…:)
Trip To Vietnam - Day 1 - 8Maser we all sampai hotel tue, we all disambut dengan pelayan hotel tue and siap diserve dengan complimentary drinks lagi. Curlassssssttttt gitewww….:) Memang superb la service hotel nie. We all dilayan macam anak raja gitewwww…:) And dalam bilik we all, siap dilengkapi dengan arah qiblat yang senang sangat nak notice, and siap letak prayers’ time. Memang menjaga betul residents Muslims macam we all nie…:) Alhamdulillah, syukur…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 9Trip To Vietnam - Day 1 - 10With my beautiful business partner, SSM Kak Rozilawati…:) Kak Rozie nie berjaya qualify trip ke Vietnam dalam maser 2 hari jer…:) Sangat-sangat hebat…:)

That evening, after refreshing, sembahyang, rested and all, we all bertolak ke Ben Thanh Market, the famous market untuk shopping souvenirs, kain pasang, baju dengan harga yanggggggggg sangatttttttt murah. Kat market tue, kiter boleh tempah baju / dresses and just siap dalam 1 day sahaja. Cepat giler kan? So, we all found out yang pada malam Gala Dinner nanti, we all kena pakai baju traditional Vietnam berwarna hijau…:) So bermula pencarian baju dinner we all.

Trip To Vietnam - Day 1 - 11Seriously, memang bukan nak cakap, this market memang sangattttttttttttttt-sangat besh. Harga dier you all boleh bargain giler-giler. And the best part was, kalau after kiter bargain pon, kalau kiter tak nak beli pon takper. Peniaga tue takkan marah pon…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 12With Team Fabulosity…:) Mostly dah pegang income 5-angka from this business…:) I am so proud of them…:)

Trip To Vietnam - Day 1 - 13Trip To Vietnam - Day 1 - 14With our beautiful and dedicated tourist guide, Miss Lim…:) Aper yang we all mintak, sumer pon ditunaikan. Sangat berpuas hati dengan services yang Miss Lim offer pada we all…:)

After Ben Thanh Market, we all bertolak untuk makan malam. Nyum, nyum…:) And after that, more shoppingggggggggggg kat Night Market plak…:) Haaa, malam tue memang Mama memborong sakan, and mostly Mama beli baju kurung siap yang penuh dengan all the beads. Just imagine price baju kurung siap yang penuh dengan beads tue, harga baru dalam RM50++??????? Giler bapak murahhhh kan?

Trip To Vietnam - Day 1 - 15Trip To Vietnam - Day 1 - 16At Night Market. Maser nie dah tak larat nak jalan, sebab dah 4 bulan pregnant, so, most of the times, biler nak bargain pon duduk jer…:)

Alhamdulillah, first day nie, even though agak penat with the journey, but I did have fun. And seriously, trip nie sangat-sangat teratur. Alhamdulillah, syukur…:) Overall, first day memang sangat enjoyable…:) The foods were marvelous, and super duper delicious, and the journey was really pleasant. Memang Mama enjoyyyyy sangat…:) Raser bersyukur sangat dipertemukan dengan business Premium Beautiful and company nie…:) Memang everything pon 5-stars. Sangat-sangat berpuas hati.

So, anyway, nanti kiter bersambung di entry untuk hari kedua plak yer…:)

**Credit some pictures to my business partners, DSM Rajiah Razak and DSM Ismalina Ishak…:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *