Free Trip To Vietnam: 18~21 March 2012 (Second Day)

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Alhamdulillah, syukur…:) Now, nak bersambung untuk hari kedua untuk trip Vietnam nie…:) Pasti ramai yang dah tak sabar nak bacer entry Mama nie kan? *Mode perasan*

Anyway, bersambung untuk hari kedua. On second day, the theme colour was blue. Kat saner Subuh is around 4.50 pagi camtue. Means, waktu Malaysia, 5.50 pagi. So, we woke up around 4.30 pagi (waktu Vietnam), getting ready and all. We had our breakfast at the hotel, and seriously, the foods sumer sedapppp, especially roti canaiiiiiiiiiii….:) NYUM! Sedap giler okey. memang berlemak gitewwww…:) Saper-saper yang tengah on diet, memang confirm la tak dapat nak control makan biler pergi trips camnie, sebab foods pon dah 5-star. Camner tue?

Trip To Vietnam - Day 2 - 1Trip To Vietnam - Day 2 - 2After breakfast, we all sumer pergi tengok Water Puppet Show…:) Such an interesting show, sebab puppets tersebut dicontol dari dalam air. Even though dialogues dierorang memang kiterorang langsung tak faham, sebab in Vietnamese, tapi, overall, it’s such an enjoyable show.

Trip To Vietnam - Day 2 - 3Group pictures of CDM Kak Salha…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 4Trip To Vietnam - Day 2 - 5Trip To Vietnam - Day 2 - 6With DSM Rajiah Razak and her business partner, SSM Kak Rozie…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 7With DSM Ismalina Ishak…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 8Trip To Vietnam - Day 2 - 9After that, we all sumer bertolak ke War Museum. One thing about Vietnam, the country is full with historical places. And some of them is War Museum. Dalam War Museum nie, banyakkkkkkkkkk sangat diciterkan about their hostories dalam nak mencapai kemerdekaan. Kesengsaraan, penderitaan, all the bombings, and kesan terhadap penduduk Vietnam. Biler tengok all the pictures, raser sangattttt sebak. Memang mengalir air mata Mama nie. Bayangkan, dalam setiap peperangan, yang menjadi mangsa is kanak-kanak and babies. Kesiannn sangat. Dierorang ditangkap, ditorture dan dibunuh begitu sahaja oleh tentera US. And yang paling menyayat hati is, apabiler dierorang dibom dengan nuclear bombs. Until now, kesan bom tersebut masih ader dalam gen /DNA dierorang, menyebabkan dierorang cacat semulajadi. Means, bukan cacat disebabkan peprangan, tetapi, disebabkan bom nuklear tersebut, gen /DNA nenk moyang mereka telah diubah dan menyebabkan cucu cicit mereka yang 3-4 generasi kemudian mengalami perubahan / kecacatan pada anggota badan, seperti, hidung takder lubang, kaki pendek sebelah, kaki takder, tangan panjang and so on. Memang biler tengok all those pictures, sangat-sangat menyayat hati.

Trip To Vietnam - Day 2 - 10Trip To Vietnam - Day 2 - 11Trip To Vietnam - Day 2 - 12With multi-millionaire, CDM Kak Ana…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 13With the famous and CDM celebrity, CDM Hanis Haizi…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 14Maser tengok all those pictures, dalam hati Mama terus berdoa semoga Allah mengampunkan dosa dierorang yang tak bersalah nie. Semoga mereka tabah menghadapi penderitaan dan dugaan yang telah menimpa dierorang nie. Amin.

After that, we all balik ke hotel untuk makan tengahari. Alhamdulillah, syukur. Maser tengah makan pon, masih raser terkesan di hati biler teringatkan pengalaman di War Museum.

Selepas tue, we all sempat melawat Hard Rock Cafe, then bertolak ke Ben Thanh Market untuk meneruskan activity favourite we all, iaitu shooopppingggggggggggggg….:) Time nie, Mama dah borong macam-macam dah, termasuk la kain pasang, souvenirs and others. Memang murah giler kot. Kalau borong 20 pasang pon still murah giler…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 15Trip To Vietnam - Day 2 - 16After dinner, we all ader splits, for those yang nak pergi Night Market or nak balik ke hotel untuk berehat. Mama and Ayah decided untuk balik ke hotel. Later on malam tue, we all ader sesi personal touch dengan our beloved mentor, CDM Kak Salha…:) Sambil ber chit chat di cafe Chit Chat kat dalam hotel tue, we all discussed our our strategy untuk bawa lebih ramaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii rakan kongsi baru untuk our next trip which is Guangzhou, China…:) Insya Allah, semoga dipermudahkan segala urusan oleh Allah S.W.T….:) Memang Mama berazam nak bawa seramaiiii mungkin untuk next trip so that biar business partners Mama dapat meraser aper yang Mama raser sepanjang buat business nie. For example, income gemoksss, free trips and banyakkkkkkkkkkkk lagi…:) With this business, confirm life you all akan bertukar sepenuhnya…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 17Personal touch session with CDM Kak Salha…:)

So, that’s it, untuk entry hari kedua di Vietnam…:) Insya Allah, entry untuk hari ketiga akan menyusul tak lama lagi. Tunggu yer…:) Sayangggggggggggggggggg you all…:)

Anyway, enjoy other pictures too yer…:)
Trip To Vietnam - Day 2 - 18Trip To Vietnam - Day 2 - 19Trip To Vietnam - Day 2 - 20Trip To Vietnam - Day 2 - 21I superrrrrrr love this ‘kakak’, DSM Kak Linda…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 22Trip To Vietnam - Day 2 - 23Trip To Vietnam - Day 2 - 24With DSM Noor Hazawani, one of my rising star…:) DSM Noor Hazawani berjaya mencipta rekod where she qualified herself ‘jam tangan’ dalam satu bulan yang dier join business. And on that month, her income terus shoot 5-figures…:) Memang hebat…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 25With my beloved mentor and leader, orang yangggg banyakkkkkkkkkkkkkkkkk sangat bimbing Mama dalam business nie, CDM Kak Salha…:)

Trip To Vietnam - Day 2 - 26 **Credit some pictures to my business partners, DSM Rajiah Razak and DSM Ismalina Ishak…:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *