Garam Buluh

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Garam Buluh dan pembelian Garam Buluh, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

PROMOSI GARAM BULUH SEPANJANG OKTOBER 2018

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Drink pada jumlah harga RM600 sahaja (Harga biasa: RM745).

Jimat sebanyak RM145.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder pada jumlah harga RM250 sahaja (Harga biasa: RM310).

Jimat sebanyak RM60.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Garam Buluh?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Untuk hendak tahu lebih details tentang Garam Buluh, boleh baca entry di bawah ya…:)

Hai-O Garam Buluh didatangkan dalam 2 jenis bentuk iaitu:

Hai-O Garam Buluh Premier Drink. Yang ini dalam bentuk serbuk dan dibungkus dalam sachet kecil. Setiap kali pengambilan, hanya perlu bancuh 1 sachet dan minum.

Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder. Yang ini digunakan untuk menggantikan garam biasa yang kita gunakan ketika memasak. Ia juga boleh digunakan sebagai bahan perasa dalam masakan untuk menambahkan rasa sedap pada masakan tersebut.

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam (yang dijemur di bawah matahari) yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun. Kemudian ia ditutup dengan tanah liat dan dimasukkan ke dalam relau bagas. Ia dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia. Seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Garam Buluh ini juga terdapat dalam produk-produk seperti di bawah:

 • Min Kaffe (minuman kopi dengan campuran Garam Buluh)
 • Min Cha (minuman teh tarik dengan campuran Garam Buluh)
 • Siri Mandian Marine Essence

Apakah bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.

Kebanyakan garam biasa melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?

Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ sachet.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?

Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?

Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh?

Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.

Ramuan Utama:

Garam Buluh

Keberkesanan:

 • Menyingkirkan toksin dalam badan seperti logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid dan radikal bebas.
 • Menguatkan peristalsis saluran usus dan menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. Sangat membantu untuk proses detoks.
 • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
 • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
 • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
 • Meningkatkan daya pemulihan badan.

Cara Pengambilan:

 • Garam Buluh Premier Drink: Bancuhkan 1 sachet Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.
 • Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder: Gunakan Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian.

Mama sudah lama amalkan pengambilan Garam Buluh Premier Drink sebagai minuman detoks. Selalunya, Mama akan ambil Garam Buluh Premier Drink pada waktu malam, sebelum tidur. Garam Buluh bersifat alkali, and badan kita selalunya berasid (disebabkan seharian kita sudah makan macam-macam).

So, apabila kita minum Garam Buluh, Garam Buluh akan membantu untuk meneutralkan keadaan dalam badan kita. So, kalau ada asid berlebihan, Insya Allah, boleh dikeluarkan melalui pembuangan air besar / kecil. So, secara keseluruhan, Garam Buluh bukan sahaja meneutralkan badan kita, tetapi sangat membantu untuk proses pembuangan / detoks dalam badan kita.

Sesiapa pun sebenarnya, sesuai untuk mengamalkan Garam Buluh ini. Cuma, selalunya, Garam Buluh ini diamalkan oleh sesiapa yang mengalami masalah berikut:

 • Kencing manis
 • Tekanan darah tinggi
 • Sukar untuk membuang air besar dan selalu sembelit.
 • Badan yang tidak bertenaga dan mudah rasa letih
 • Sakit kepala yang teruk dan migrain

And bonus untuk ibu yang sedang menyusukan bayi mereka. Mereka juga boleh mengamalkan Garam Buluh ini sebagai minuman supplement dan detoks. Dalam masa yang sama, Garam Buluh ini boleh menjadi milk booster, dan membantu meningkatkan kuantiti susu badan.

Garam Buluh ini juga boleh dijadikan sebagai air rendaman kaki. Boleh gunakan mana-mana jenis Garam Buluh (sama ada dalam bentuk masakan atau dalam bentuk minuman) untuk dijadikan sebagai air rendaman kaki. Antara kelebihan air rendaman kaki Garam Buluh apabila digunakan secara consistent:

 • Melegakan keletihan pada badan.
 • Mengurangkan rasa lenguh-lenguh pada anggota badan.
 • Melancarkan perjalanan darah dalam badan.
 • Melegakan kesakitan otot, sakit sendi, sengal dan kekejangan pada otot kaki.
 • Membantu merawat tumit kaki yang merekah.
 • Mengurangkan kesakitan akibat sakit gout.

Cara untuk buat air rendaman kaki:

 • Campurkan Garam Buluh dalam air suam. Pastikan air tersebut mencukupi untuk dibuat sebagai rendaman kaki.
 • Rendamkan kaki di dalam air rendaman kaki Garam Buluh selama sekurang-kurangnya 1 jam.
 • Untuk permulaan, buat selama 3 hari berturut-turut.
 • Kemudian, amalkan setiap seminggu sekali.
 • Disarankan untuk meminum banyak air semasa terapi.

Harga untuk sekotak Garam Buluh Premier Drink adalah RM149. Sekotak mengandungi 40 sachets. Satu sachet mengandungi 5g Garam Buluh.

Harga untuk sebotol Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder adalah RM62. Sebotol mengandungi 200g Garam Buluh.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

Untuk sebarang information on Garam Buluh atau pembelian, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

PROMOSI GARAM BULUH SEPANJANG OKTOBER 2018

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Drink pada jumlah harga RM600 sahaja (Harga biasa: RM745).

Jimat sebanyak RM145.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder pada jumlah harga RM250 sahaja (Harga biasa: RM310).

Jimat sebanyak RM60.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

TESTIMONIALS

A testimonial yang Mama hendak share di sini is testimonial Garam Buluh. This one actually perkongsian from our friends in this business, about how Garam Buluh banyak membantu ayahnya, yang merupakan seorang pesakit kencing manis.

Alhamdulillah, syukur…:)

Kalau diikutkan, there has been too many awesome testimonials out there yang sudah pun mencuba Garam Buluh ini. And mostly, the testimonials came from yang ada masalah tekanan darah tinggi, yang ada penyakit kencing manis, yang ada masalah berkaitan dengan jantung, pernafasan, sakit sendi, migrain and so many more.

Di bawah ini, Mama hendak share beberapa lagi testimonials in video form bagaimana product Garam Buluh membantu untuk mengurangkan kesakitan mereka. Apa-apa pun, Garam Buluh ini adalah salah satu rawatan alternatif, yang menyembuhkan sesuatu penyakit itu tetap Allah Yang Maha Besar…:)

Salah satu kelebihan consume Garam Buluh ini, sangat-sangat membantu untuk breastfeeding mothers sebagai milk booster. Di mana, memang ada some of my rakan kongsi yang consume Garam Buluh ini and Alhamdulillah, pengeluaran / kuantiti susu badan mereka meningkat.

Testimonial Garam Buluh - Kak Farah - 1Testimonial Garam Buluh - Kak Farah - 2Alhamdulillah, syukur…:)

Another new testimonial of Garam Buluh, datang dari my customer. She bought Garam Buluh Premier Drink untuk ayahnya yang mengalami masalah kaki bengkak disebabkan kencing manis.

Testimonial Garam BuluhAfter consistent minum Garam Buluh Premier Drink, bengkak pada kaki ayahnya sudah beransur surut.

Another customer Mama, berkongsi pengalaman minum Garam Buluh Premier Drink selama 2 minggu. Paras gula dalam darah turun dari bacaan 13.5 sehingga 9. Alhamdulillah, syukur…:)

Daripada customer Mama yang sama sebelum ini, turut berkongsi, setelah 2 minggu minum Garam Buluh Premier Drink, buang air kecil / kencing lebih lawas dan rasa puas. Alhamdulillah, setiap kali bangun pagi, badan rasa lebih cergas.

Bacaan paras gula dalam darah dari 13.9 turun sehingga 5.2 selepas mengamalkan sekotak Garam Buluh Premier Drink. Pesakit kencing manis sejak tahun 2011. Pesakit ini juga memang jaga pemakanan dan jaga kesihatan.

Pesakit kencing manis yang sama, turut memberikan feedback, air kencing bertambah cantik. Tidak lagi berbuih. Badan lebih bertenaga dan tidak mudah rasa letih. Alhamdulillah, syukur…:)

Apa-apa pun, ini adalah salah satu usaha. Yang paling utama adalah dengan sentiasa menjaga kesihatan yang Allah telah kurniakan kepada kita semua. Sentiasa jaga pemakanan dan sentiasa bersenam.

Untuk sebarang information on Garam Buluh atau pembelian, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Jangan lupa untuk check promosi terbaru Garam Buluh.

PROMOSI GARAM BULUH SEPANJANG OKTOBER 2018

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Drink pada jumlah harga RM600 sahaja (Harga biasa: RM745).

Jimat sebanyak RM145.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

Beli 5 kotak Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder pada jumlah harga RM250 sahaja (Harga biasa: RM310).

Jimat sebanyak RM60.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, postage adalah RM30.

Anything, jangan segan-segan untuk contact Mama ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *