Garam Buluh

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Garam BuluhHai-O Garam Buluh Premier Drink

Garam Buluh Premier Cooking Salt PowderHai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk.

Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.

Apakah bezanya Hai-O Garam Buluh dengan garam biasa?

Hai-O Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea.

Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya.

Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garam Buluh?

Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.

Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Hai-O Garam Buluh?

Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.

Hai-O Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?

Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.

Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Hai-O Garam Buluh?

Boleh, Hai-O Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya.

Ramuan Utama:

Garam Buluh

Keberkesanan:

  • Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.

Cara Pengambilan:

  • Garam Buluh Premier Drink: Bancuhkan sebungkus Hai-O Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan
  • Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder: Gunakan Hai-O Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian.

Selalunya, Mama akan ambil Garam Buluh Premier Drink pada waktu malam, sebelum tidur, sebagai untuk detox drink. Sebab Garam Buluh kan bersifat alkali, and badan kita selalunya berasid, sebab seharian kita sudah makan macam-macam. So, apabila kita minum Garam Buluh, kita akan neutralkan keadaan dalam badan kita. So, kalau ada asid berlebihan, Insya Allah, boleh dikeluarkan melalui pembuangan air besar / kecil.

Harga untuk Garam Buluh Premier Drink adalah RM158. Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

Harga untuk Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder adalah RM65. Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

TESTIMONIALS

A testimonial yang Mama hendak share di sini is testimonial Garam Buluh. This one actually perkongsian from our friends in this business, about how Garam Buluh banyak membantu ayahnya, yang merupakan seorang pesakit kencing manis.

Alhamdulillah, syukur…:)

Here’s another article regarding about Garam Buluh.

Artikel Garam Buluh Harian MetroTaken from: http://www.hmetro.com.my/articles/Perluasempayar/Article/

Wowww!!! Kalau diikutkan, there has been too many awesome testimonials out there yang sudahpun mencuba Garam Buluh ini. And mostly, the testimonials came from pengidap diabetis, tekanan darah tinggi, yang ada penyakit kencing manis, yang ada masalah berkaitan dengan jantung, pernafasan, sakit sendi, migrain and so many more.

Di bawah ini, Mama hendak share beberapa lagi testimonials in video form bagaimana product Garam Buluh membantu untuk mengurangkan kesakitan mereka. Apa-apa pun, Garam Buluh ini adalah salah satu rawatan alternatif, yang menyembuhkan sesuatu penyakit itu tetap Allah Yang Maha Besar…:)

Salah satu kelebihan consume Garam Buluh ini, sangat-sangat membantu untuk breastfeeding mothers sebagai milk booster. Di mana, memang ada some of my rakan kongsi yang consume Garam Buluh ini and Alhamdulillah, pengeluaran / kuantiti susu badan mereka meningkat.

Testimonial Garam Buluh - Kak Farah - 1Testimonial Garam Buluh - Kak Farah - 2Alhamdulillah, syukur…:)

Another new testimonial of Garam Buluh, datang dari my customer. She bought Garam Buluh Premier Drink untuk ayahnya yang mengalami masalah kaki bengkak disebabkan kencing manis.

Testimonial Garam BuluhAfter consistent minum Garam Buluh Premier Drink, bengkak pada kaki ayahnya sudah beransur surut.

Insya Allah, Garam Buluh Premier Drink ini sangat sesuai untuk sesiapa yang mengalami masalah kencing manis, diabetics, darah tinggi, kolesterol tinggi dan masalah yang berkaitan dengan jantung.

Apa-apa pun, ini adalah salah satu usaha. Yang paling utama adalah dengan sentiasa menjaga kesihatan yang Allah telah kurniakan kepada kita semua.

Untuk sebarang information on Garam Buluh, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *