Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari

Another overdue post. Here, goes, Bismillahirrahmanirrahim.

Alhamdulillah, syukur…:) Another event held by our group, atas usaha our mentor, CDM Kak Hamisah Alias untuk merapatkan ukhuwah sesama usahawan yang bernaug di bawah kumpulan beliau, dan memperbanyakkan amal ibadah ketika di bulan Ramadhan yang sangat mulia.

This small event, which we called, ‘Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari’ diadakan pada hari Khamis, 10 July 2014. All the leaders in our group, berkumpul di Rumah Nur Kasih Bestari untuk berbuka puasa bersama-sama dengan anak-anak yatim di sana.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 11Majlis ini dimulakan dengan kata-kata aluan daripada penaung Rumah Nur Kasih Bestari.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 3Alhamdulillah, syukur…:) Berkat dengan usahasama daripada semua ketua kumpulan yang berada di bawah kepimpinan mentor kami semua, CDM Kak Hamisah Alias, jumlah yang menghampiri RM17,000 berjaya dikumpul untuk diberi sebagai sumbangan kepada Rumah Nur Kasih Bestari. Syukur pada-Mu, Ya Allah. Semoga sumbangan kami yang tidak seberapa ini dapat meringankan sedikit sebanyak beban dan dapat menggembirakan anak-anak kecil yang tinggal di Rumah Nur Kasih Bestari.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 5 Persembahan oleh anak-anak yang bakal menghiasi syurga Allah, kelak. Insya Allah.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 4Sesi memberi duit Raya…:) I am wearing a black jubah, yang dibeli semasa my umrah trip early this year…:) My plain blue chiffon shawl is from Tudung By Me.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 7The children are having a good time, playing their toys. Alhamdulillah, syukur…:)

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 9Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 10Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 8Wajib ‘selfie’ dengan camera DSLR.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 1With my business partner, bakal CDM Ismalina Ishak yang dapat hadir bersama-sama dengan kami semua.

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 6Segala sumbangan ingin disalurkan kepada Rumah Nur Kasih Bestari, you all boleh salurkan kepada maklumat seperti di dalam gambar di atas. Selamat beramal jariah semua…:)

Majlis Berbuka Puasa Di Rumah Nur Kasih Bestari - 2All I can say is, I am thankful to Allah, sebab memberi peluang, berkongsi sedikit rezeki dengan anak-anak kecil yang bakal menghiasi syurga Allah, kelak. Bersyukurlah dengan apa yang kita perolehi sekarang. Banyak atau sedikit bukan ukurannya. Yang penting, kita sentiasa berada di dalam golongan hamba Allah S.W.T. yang sentiasa bersyukur…:)

Insya Allah, kalau ada peluang, kita akan berjumpa lagi di dalam majlis yang sama, pada tahun hadapan. Insya Allah…:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *