Marine Essence Nourishing Shampoo

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence dan pembelian Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence, boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions:

Soalan: Betul kah Shampoo Marine Essence ini sesuai untuk rambut gugur?

Jawapan: Untuk keguguran rambut yang disebabkan masalah kulit kepala, dan bukan disebabkan oleh masalah hormon / dalaman, Insya Allah, Shampoo Marine Essence ini dapat membantu untuk masalah tersebut.

Soalan: Shampoo Marine Essence ini tiada conditioner sekali kah?

Jawapan: Ada. Boleh baca entry Marine Essence Nourishing Hair Conditioner untuk perapi / conditioner Marine Essence. Ada harga istimewa untuk yang membeli satu set Marine Essence Nourishing Shampoo + Marine Essence Nourishing Hari Conditioner.

Soalan: Kalau hanya guna Shampoo Marine Essence semata-mata, tanpa menggunakan conditioner, boleh kan?

Jawapan: Terpulang sebenarnya. Fungsi utama Shampoo Marine Essence adalah untuk membersihkan rambut daripada segala kekotoran. Walaupun salah satu ingredient utama Shampoo Marine Essence iaitu Milk Protein berfungsi untuk melembutkan rambut, tetapi mungkin tidak cukup untuk rambut yang sedia kala memang kering. Jadi, Mama memang sangat sarankan untuk menggunakan conditioner untuk mengembalikan kelembutan kepada rambut. Marine Essence Nourishing Hair Conditioner mengandungi banyak ingredient yang sangat bermanfaat kepada rambut. Untuk menjadikan rambut lebih lembut dan lebih sihat.

Untuk hendak tahu details mengenai Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence, boleh terus baca entry di bawah ya…:)

shampoo-marine-essence-3Mama memang suka menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini kerana, kandungan shampoo ini tidak mengandungi bahan kimia yang boleh merbahayakan pada kulit. And yang pasti, Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence memang halal. Jadinya, boleh guna shampoo ini tanpa was-was. Bau pun sangat wangi.

Antara kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Shampoo:

 • Menghilangkan kelemumur di kepala.
 • Menghilang kudis di kulit kepala.
 • Merawat rambut berbuah.
 • Mengurangkan keguguran rambut dan melebatkan rambut.
 • Menguatkan akar rambut.
 • Melembutkan rambut.
 • Rambut lebih bersinar dan berkilat.
 • Menghilangkan masalah kulit kepala berkerak (yang biasa terdapat pada bayi baru lahir).
 • Mematikan kutu dan melemahkan telur kutu. Seterusnya menghilang masalah kutu.
 • Mengurangkan kulit kepala berminyak
 • Menghilangkan bau hapak rambut / kepala akibat bertudung lebih 12 jam.
 • Rambut berbau harum dan wangi seperti di salun.

Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini sesuai untuk semua peringkat umur. Daripada bayi, kanak-kanak, sehinggalah ke orang dewasa dan orang tua.

Kandungan:

Garam Buluh

 • Sumber kaya dengan mineral berkhasiat dan anti oksida untuk kulit kepala serta rambut.
 • Menyihatkan dan melindungi kulit kepala serta rambut.

Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-Erh)

 • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit kepala dan rambut.
 • Membantu memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat untuk jangka masa yang lebih lama.

Ekstrak Kapas Biji (Cotton Seed Extract)

 • Mengekalkan kulit kepala dan rambut dalam keadaan yang baik.
 • Memperkuatkan sistem immunisasi pada kulit kepala.
 • Mengandungi Vitamin E dan Linoleic Acid.
 • Melancarkan perjalanan darah pada kulit kepala. Supaya nutrient sampai pada ke akar rambut.
 • Menguatkan akar rambut dan melebatkan rambut.
 • Melindungi kulit kepala daripada radikal bebas yang merbahaya.
 • Menjadikan rambut bersinar.

Protein Susu (Milk Protein)

 • Pelembab semulajadi untuk kulit kepala dan rambut.
 • Menguatkan akar rambut dan melembutkan rambut.
 • Menjadikan rambut bersinar.
 • Merangsang pertumbuhan rambut.
 • Menjadikan rambut lebih sihat.

Untuk keguguran rambut yang disebabkan faktor luaran, atau masalah kepala itu sendiri, Insya Allah, Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini dapat membantu. Jika keguguran rambut yang disebabkan masalah hormon dalam badan, syampoo ini tiada memberi kesan apa-apa. So, kalau boleh, you all pastikan terlebih dahulu, apa punca keguguran rambut you all.

And so far, apabila menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini, memang Mama rasa kepala lebih ringan, and rambut macam lebih berangin. So, sesuai untuk yang berambut panjang.

Jika hendak menggunakan pada bayi dan kanak-kanak, pastikan shampoo tidak masuk ke dalam mata. Takut pedih. No worries, cuma kena lebih berhati-hati sahaja. Alhamdulillah, anak-anak Mama memang menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini. Cuma kena nasihatkan mereka jangan bagi masuk dalam mata sahaja.

Of course, selepas kita shampoo rambut, kita mestilah menggunakan perapi rambut, untuk melembutkan rambut kita. Fungsi shampoo adalah untuk menanggalkan segala kekotoran, dan fungsi perapi rambut adalah untuk mengembalikan kelembutan dan memberi kelembapan pada rambut.

Dalam siri Marine Essence juga ada perapi rambut, iaitu Marine Essence Nourishing Hair Conditioner.

Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence telah memenangi Readers Choice Award 2015 for Best Nourishing Shampoo in Natural Health Magazine. Almaklumlah, Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence ini tidak mengandungi sebarang bahan chemical yang merbahaya. Semua bahan yang digunakan adalah semulajadi dan organik.

Natural Health Magazine Marine Essence Nourishing Shampoo - 3Harga Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence adalah RM36 untuk sebotol. Sebotol mengandungi 250ml. Selalunya, sebotol boleh bertahan sehingga sebulan lebih, jika digunakan setiap selang sehari.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

Dapatkan harga istimewa jika you all membeli satu set Marine Essence Nourishing Shampoo + Marine Essence Nourishing Hair Conditioner.

For those yang ingin membeli Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence, boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

Alhamdulillah, ini salah satu feedback daripada customer Mama yang repeat order Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence dengan Mama. Feedback beliau, walaupun bertudung sepanjang hari, rambut tidak berbau and kelemumur di kulit kepala beliau pun berkurang sangat-sangat. Alhamdulillah.

Alhamdulillah, syukur…:) Another feedback daripada customer yang menggunakan Shampoo Marine Essence. Rambut kurang gugur and yes, memang shampoo ini sangat wangi. Rambut pun berbau wangi selepas menggunakan shampoo ini.

Customer ini mengakui guna Shampoo Marine Essence ini sangat best. Sebab rambut rasa bersih dan masalah kelemumur berkurangan sejak menggunakan Shampoo Marine Essence ini. Alhamdulillah, syukur…:)

For those yang ingin membeli Marine Essence Nourishing Shampoo / Shampoo Marine Essence, boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

7 thoughts on “Marine Essence Nourishing Shampoo

 1. Salam kak.. Blh pm liena harga shampo nie.. Sebab liena tgh cari shampoo untuk lebatkan semula rambut liena. Sebab kebelakangan nie banyak rambut gugur dn kurang lebat mcm dlu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *