Marine Essence Nourishing Shampoo

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Marine Essence Nourishing Shampoo dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Dan, Mama aware yang ada agent lain yang suka ambil gambar-gambar product dari blog Mama dan upload di platform lain untuk menjual product tersebut. Ingin Mama tekankan di sini, Mama hanya menjual product di blog Mama, iaitu: http:www.izyanliyana.com sahaja. Mama tidak mempunyai platform lain seperti Shopee, Lazada dan sebagainya. Jika you all nampak gambar product Mama di platform lain, itu bukannya Mama. Itu adalah agent yang tidak bertanggungjawab, yang menggunakan gambar product dari blog Mama. Jadi, Mama tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang pembelian yang you all beli dari platform lain.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Marine Essence Nourishing Shampoo, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Marine Essence Nourishing Shampoo?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Soalan: Adakah produk yang Mama jual, original?

Jawapan: Semua produk yang Mama jual adalah original, bukan produk palsu (fake).

Soalan: Kenapa harga yang Mama jual adalah lebih tinggi daripada harga yang saya lihat di website lain?

Jawapan: Semua harga yang tertera adalah termasuk harga postage (samada ke Semenanjung Malaysia / Sabah & Sarawak), dan mematuhi harga yang ditetapkan oleh HQ.

Soalan: Adakah Marine Essence Nourishing Shampoo sesuai untuk rambut gugur?

Jawapan: Untuk keguguran rambut yang disebabkan masalah kulit kepala, dan bukan disebabkan oleh masalah hormon / dalaman, Insya Allah, Marine Essence Nourishing Shampoo ini dapat membantu untuk masalah tersebut.

Soalan: Marine Essence Nourishing Shampoo ini tiada conditioner / perapi rambut sekali kah?

Jawapan: Ada. Boleh baca entry Marine Essence Nourishing Hair Conditioner untuk perapi rambut / conditioner Marine Essence. Ada harga istimewa bagi yang membeli satu set Marine Essence Nourishing Shampoo + Marine Essence Nourishing Hari Conditioner.

Soalan: Bolehkah jika hanya guna Marine Essence Nourishing Shampoo sahaja, tanpa menggunakan Marine Essence Nourishing Hair Conditioner?

Jawapan: Terpulang pada customer sebenarnya.

 • Fungsi utama Marine Essence Nourishing Shampoo adalah untuk membersihkan rambut daripada segala kekotoran.
 • Walaupun salah satu kandungan utama Marine Essence Nourishing Shampoo iaitu Milk Protein berfungsi untuk melembutkan rambut, tetapi mungkin tidak mencukupi untuk masalah rambut yang sangat kering dan senang mengerbang.
 • Jadi, Mama memang sangat sarankan untuk menggunakan Marine Essence Nourishing Hair Conditioner ntuk mengembalikan kelembutan kepada rambut.
 • Marine Essence Nourishing Hair Conditioner juga mengandungi banyak kandungan / bahan yang sangat bermanfaat kepada rambut dan kulit kepala.

Untuk hendak tahu details mengenai Marine Essence Nourishing Shampoo, boleh terus baca entry di bawah ya. Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Marine Essence Nourishing Shampoo di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Mama memang suka menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo ini kerana, kandungan shampoo ini tidak mengandungi bahan kimia yang boleh merbahayakan pada kulit. Marine Essence Nourishing Shampoo juga diiktiraf Halal (logo Halal ada di belakang botol). Jadi, boleh guna shampoo ini tanpa was-was. Bau pun sangat wangi. Ala-ala macam di salon.

Antara kelebihan penggunaan Marine Essence Nourishing Shampoo:

 • Menghilangkan kelemumur di kepala.
 • Menghilang kudis di kulit kepala.
 • Merawat rambut berbuah.
 • Mengurangkan keguguran rambut dan melebatkan rambut.
 • Menguatkan akar rambut.
 • Melembutkan rambut.
 • Rambut lebih bersinar dan berkilat.
 • Menghilangkan masalah kulit kepala berkerak.
 • Mengurangkan masalah kutu.
 • Mengurangkan kulit kepala berminyak
 • Menghilangkan bau hapak rambut / kepala akibat bertudung lebih 12 jam.
 • Rambut berbau harum dan wangi seperti di salun.

Marine Essence Nourishing Shampoo ini sesuai untuk semua peringkat umur. Daripada bayi, kanak-kanak, sehinggalah ke orang dewasa dan orang tua.

Kandungan:

Garam Buluh

 • Sumber kaya dengan mineral berkhasiat dan anti oksida untuk kulit kepala serta rambut.
 • Menyihatkan dan melindungi kulit kepala serta rambut.

Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-Erh)

 • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit kepala dan rambut.
 • Membantu memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat untuk jangka masa yang lebih lama.

Ekstrak Biji Kapas (Cotton Seed Extract)

 • Mengekalkan kulit kepala dan rambut dalam keadaan yang baik.
 • Memperkuatkan sistem immunisasi pada kulit kepala.
 • Mengandungi Vitamin E dan Linoleic Acid.
 • Melancarkan perjalanan darah pada kulit kepala. Supaya nutrient sampai pada ke akar rambut.
 • Menguatkan akar rambut dan melebatkan rambut.
 • Melindungi kulit kepala daripada radikal bebas yang merbahaya.
 • Menjadikan rambut bersinar.

Protein Susu (Milk Protein)

 • Pelembab semulajadi untuk kulit kepala dan rambut.
 • Menguatkan akar rambut dan melembutkan rambut.
 • Menjadikan rambut bersinar.
 • Merangsang pertumbuhan rambut.
 • Menjadikan rambut lebih sihat.

Untuk keguguran rambut yang disebabkan faktor luaran, atau masalah kepala itu sendiri, Insya Allah, Marine Essence Nourishing Shampoo ini dapat membantu. Jika keguguran rambut yang disebabkan masalah hormon dalam badan, syampoo ini tiada memberi kesan apa-apa. So, kalau boleh, you all pastikan terlebih dahulu, apa punca keguguran rambut you all.

Jika you all ingin tahu beberapa faktor yang menyebabkan keguguran rambut, Mama ada buat satu entry yang berlainan mengenainya. Jadi, you all boleh baca entry tersebut di sini: 6 Faktor Penyebab Keguguran Rambut.

So far, apabila menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo ini, memang Mama rasa kepala lebih ringan dan rambut macam lebih berangin. Mama juga sudah lama menggunakan shampoo ini. Memang selalunya, kalau travel ke mana-mana, memang shampoo ini juga yang Mama akan angkut untuk kegunaan satu family Mama.

Jika hendak menggunakan pada bayi dan kanak-kanak, pastikan shampoo tidak masuk ke dalam mata. Takut pedih. No worries, cuma kena lebih berhati-hati sahaja. Alhamdulillah, anak-anak Mama memang menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo ini. Cuma kena nasihatkan mereka jangan bagi masuk dalam mata sahaja.

Of course, selepas kita shampoo rambut, kita mestilah menggunakan perapi rambut, untuk melembutkan rambut kita. Fungsi shampoo adalah untuk menanggalkan segala kekotoran pada rambut dan kulit kepala. Manakala, fungsi perapi rambut adalah untuk mengembalikan kelembutan dan memberi kelembapan pada rambut. Lagi-lagi yang rambut jenis extra kering dan selalu mengerbang, memang sangat disarankan menggunakan perapi rambut selepas shampoo rambut.

Dalam siri Marine Essence juga ada perapi rambut, iaitu Marine Essence Nourishing Hair Conditioner.

Marine Essence Nourishing Shampoo telah memenangi Readers Choice Award 2015 for Best Nourishing Shampoo in Natural Health Magazine. Seperti yang kita tahu, Marine Essence Nourishing Shampoo ini tidak mengandungi sebarang bahan / kandungan yang merbahaya pada kulit kepala dan rambut.

Natural Health Magazine Marine Essence Nourishing Shampoo - 3Harga sebotol Marine Essence Nourishing Shampoo adalah RM36.00 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia.

Untuk Sabah dan Sarawak, harga sebotol Marine Essence Nourishing Shampoo adalah RM46.00 termasuk postage.

Sebotol mengandungi 250ml. Selalunya, sebotol boleh bertahan sehingga sebulan lebih, jika digunakan setiap selang sehari.

Dapatkan harga istimewa jika you all membeli gabungan Marine Essence Nourishing Shampoo + Marine Essence Nourishing Hair Conditioner.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Marine Essence Nourishing Shampoo dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Marine Essence Nourishing Shampoo, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

Alhamdulillah, ini salah satu feedback daripada customer Mama yang repeat order Marine Essence Nourishing Shampoo dengan Mama. Feedback beliau, walaupun bertudung sepanjang hari, rambut tidak berbau and kelemumur di kulit kepala beliau pun berkurang sangat-sangat.

Alhamdulillah, syukur…:) Another feedback daripada customer yang menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo. Rambut kurang gugur dan rambut pun berbau wangi selepas menggunakan shampoo ini.

Customer ini mengakui guna Marine Essence Nourishing Shampoo ini sangat best. Sebab rambut rasa bersih dan masalah kelemumur berkurangan sejak menggunakan shampoo ini. Alhamdulillah, syukur…:)

Antara customer Mama yang repeat order Marine Essence Nourishing Shampoo, sebab berpuas hati dengan shampoo ini…:)

Pelanggan ini mengakui rambut lebih lembut dan kelemumur berkurangan sejak menggunakan Marine Essence Nourishing Shampoo. And yes, memang shampoo ini sangat wangi. Cubalah hari ini.

Antara customer Mama yang repeat beli Marine Essence Nourishing Shampoo sebab, rambutnya kurang gugur selepas menggunakan shampoo ini. Alhamdulillah, syukur…:)

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Marine Essence Nourishing Shampoo dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Marine Essence Nourishing Shampoo, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Anything, jangan segan-segan untuk contact Mama ya.

11 thoughts on “Marine Essence Nourishing Shampoo

 1. Salam kak.. Blh pm liena harga shampo nie.. Sebab liena tgh cari shampoo untuk lebatkan semula rambut liena. Sebab kebelakangan nie banyak rambut gugur dn kurang lebat mcm dlu..

  • Maaf kalau saya lambat reply.
   Saya pun kurang pasti kenapa kepala Cik jadi gatal kalau menggunakan shampoo ini. Mungkin ada bahan dalam shampoo ini yang kurang sesuai dengan kulit kepala Cik.
   Apa2 pun, boleh hentikan penggunaan, jika kegatalan bertambah teruk.
   Maaf, kalau jawapan ini tidak memuaskan hati Cik.

  • Maaf kalau saya lewat reply di sini.

   Penggunaan Shampoo Marine Essence untuk nak hilangkan kutu sama seperti penggunaan biasa. Cuma, kerapkan shampoo rambut. Setiap kali mandi, setiap hari, shampoo rambut dengan Shampoo Marine Essence.

   Selalunya, within 2 weeks kutu di rambut akan hilang.

   Semoga membantu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *