Min Cha

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

PROMOSI MIN CHA SEPANJANG BULAN APRIL 2018.

BELI 11 KOTAK MIN CHA, PERCUMA 1 KOTAK MIN CHA.

Dan di bawah ini, adalah promosi dari team Haura.

So, kalau you all berminat dengan mana-mana promosi Min Cha sepanjang bulan April 2018 ini, jangan segan-segan contact Mama ya.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Min Cha dan pembelian Min Cha, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Ada peminat minuman teh tarik di sini? Di sini Mama ingin memperkenalkan satu product minuman teh tarik dengan campuran Garam Buluh. Nama minuman ini ialah Min Cha.

Apa uniknya Min Cha jika dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa?

Min Cha dirumus khas dengan daun Black Tea yang berkualiti premium. Kalau minum Min Cha ini, you all boleh feeling minum teh mahal…:) In case kalau you all hendak tahu kelebihan pengambilan black tea secara general, boleh baca di bawah:

 • Black Tea boleh membantu untuk kesihatan jantung.
 • Black Tea boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kencing manis / diabetis.
 • Black Tea membantu untuk meningkatkan sistem immunisasi badan kita.
 • Black Tea membantu menguatkan tulang kita. Sebagai pengganti kepada kalsium.
 • Black Tea membantu untuk perut lebih lawas. Ia sangat bagus untuk mengurangkan masalah cirit-birit dan sembelit.
 • Black Tea boleh membantu untuk menurunkan paras kolesterol jahat (LDL cholesterol) dalam darah.
 • Black Tea boleh menghapuskan radikal bebas yang merbahaya dalam badan.
 • Black Tea boleh membantu untuk mengurangkan tekanan darah yang tinggi.

Banyak kan kelebihan Black Tea secara general? Cuma, apabila black tea sentiasa dicampur dengan gula / krimer / susu pekat berlebihan, itu yang menjadikan minuman teh tidak elok diambil selalu.

But no worries, Min Cha tidak mengandungi gula tambahan. Hanya stevia dan sucralose digunakan sebagai pemanis semulajadi. Antara kelebihan Stevia dan Sucralose ini:

 • Tanpa kalori
 • Tidak akan memberi kesan kepada paras gula dalam darah.

Min Cha juga tidak mengandungi sebarang pewarna dan perasa tiruan.

Dan, seperti Mama bagitahu di atas tadi, Min Cha ini adalah minuman teh tarik dengan campuran Garam Buluh. Sama seperti dengan Min Kaffe, di mana ia adalah minuman kopi dengan campuran Garam Buluh. Antara kelebihan Garam Buluh secara general adalah:

 • Sebagai sumber anti oksida dan mineral berkhasiat untuk badan.
 • Meneutralkan badan berasid. Membantu untuk menyeimbangkan nilai pH di dalam badan kita.

Mungkin ada yang tertanya, adakah Min Cha ini selamat untuk diambil oleh ibu mengandung dan ibu yang menyusukan badan, seperti Min Kaffe? Jawapannya yes. Min Cha juga selamat untuk diambil oleh golongan ibu mengandung dan ibu yang menyusukan badan. Caffeine di dalam Black Tea adalah rendah jika dibandingkan dengan kopi. Tambahan pula, Stevia dan Sucralose yang digunakan sebagai pemanis semulajadi memang selamat untuk golongan mereka ini.

And bonus untuk ibu yang menyusukan badan, Garam Buluh sebenarnya adalah milk booster. Sama seperti Min Kaffe, pengambilan Min Cha juga boleh membantu untuk meningkatkan kuantiti susu badan you all…:)

And paling utama, minuman Min Cha ini sangat rendah kalori, jika dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa. Kerana, setiap satu hidangan Min Cha hanya mengandungi 68kcal sahaja. Sesuai untuk dijadikan minuman diet you all. Garam Buluh juga membantu untuk membuatkan perut you all kenyang lebih lama.

Apa waktu terbaik untuk ambil Min Cha?

Anytime sebenarnya you all boleh ambil Min Cha. Selalunya, untuk memaksimumkan kesan Min Cha, disarankan ambil Min Cha ketika waktu perut you all mudah berasa lapar. Seperti waktu ketika selepas sarapan dan sebelum makan tengahari (iaitu pada between jam 10.00 pagi ~ 11.00 pagi). Dan juga waktu minum petang.

Adakah rasanya sedap seperti minuman teh tarik biasa?

Alhamdulillah, feedback customers yang sudah mencuba minuman Min Cha mengatakan yang Min Cha sedap dan rasanya lemak-lemak gitew…:) Kalau you all hendak rasa kelainan Min Cha dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa, why not cuba sekotak?

Apa yang Mama boleh rumuskan, Min Cha ini adalah alternatif kepada minuman teh tarik yang lebih sihat. So, kepada peminat teh tarik di luar sana, jangan segan-segan untuk mencuba Min Cha sebagai minuman harian you all.

Harga sekotak Min Cha adalah RM42. Sekotak mengandungi 20 sachets.

Postage untuk Semenanjung Malaysia adalah percuma. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

Untuk sebarang pertanyaan mengenai Min Cha dan pembelian Min Cha, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180