Min Cha

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Cha dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Dan, Mama aware yang ada agent lain yang suka ambil gambar-gambar product dari blog Mama dan upload di platform lain untuk menjual product tersebut. Ingin Mama tekankan di sini, Mama hanya menjual product di blog Mama, iaitu: http:www.izyanliyana.com sahaja. Mama tidak mempunyai platform lain seperti Shopee, Lazada dan sebagainya. Jika you all nampak gambar product Mama di platform lain, itu bukannya Mama. Itu adalah agent yang tidak bertanggungjawab, yang menggunakan gambar product dari blog Mama. Jadi, Mama tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang pembelian yang you all beli dari platform lain.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Cha, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Min Cha?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Soalan: Adakah produk yang Mama jual, original?

Jawapan: Semua produk yang Mama jual adalah original, bukan produk palsu (fake).

Soalan: Kenapa harga yang Mama jual adalah lebih tinggi daripada harga yang saya lihat di website lain?

Jawapan: Semua harga yang tertera adalah termasuk harga postage (samada ke Semenanjung Malaysia / Sabah & Sarawak), dan mematuhi harga yang ditetapkan oleh HQ.

Soalan: Adakah kesan pengambilan Min Cha dan Min Kaffe sama?

Jawapan: Bergantung atas badan. Jika badan you all sering masuk angin jika mengambil minuman teh, tidak disarankan mengambil Min Cha. Dari segi kesan lain-lain (seperti proses detoks dan membantu untuk meningkatkan kuantiti susu badan), Insya Allah sama.

Soalan: Berapa sachet dalam sekotak Min Cha? Boleh tahan berapa hari?

Jawapan: Sekotak Min Cha ada 20 sachets.

 • Jika sehari hanya bancuh 1 sachet, sekotak Min Cha boleh tahan selama 20 hari.
 • Jika sehari hanya bancuh 2 sachets, sekotak Min Cha boleh tahan selama 10 hari.
 • Maximum sehari disarankan bancuh 2 sachets sahaja, untuk mengurangkan beban kepada sistem dalam badan.

Soalan: Bolehkah pesakit buah pinggang mengamalkan Min Cha?

Jawapan: Tidak boleh. Kerana Min Cha mengandungi Garam Buluh. Pesakit buah pinggang tidak boleh mengamalkan Garam Buluh.

Untuk lebih details tentang Min Cha, boleh terus baca entry di bawah ya. Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Min Cha di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Ada peminat minuman teh tarik di sini? Di sini Mama ingin memperkenalkan satu product minuman teh tarik dengan campuran Garam Buluh. Nama minuman ini ialah Min Cha.

Apa uniknya Min Cha jika dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa?

Min Cha dirumus khas dengan daun Black Tea yang berkualiti premium. Kalau minum Min Cha ini, you all boleh feeling minum teh mahal…:) In case kalau you all hendak tahu kelebihan pengambilan black tea secara general, boleh baca di bawah:

 • Black Tea boleh membantu untuk kesihatan jantung.
 • Black Tea boleh membantu mengurangkan risiko penyakit kencing manis / diabetis.
 • Black Tea membantu untuk meningkatkan sistem immunisasi badan kita.
 • Black Tea membantu menguatkan tulang kita. Sebagai pengganti kepada kalsium.
 • Black Tea membantu untuk perut lebih lawas. Ia sangat bagus untuk mengurangkan masalah cirit-birit dan sembelit.
 • Black Tea boleh membantu untuk menurunkan paras kolesterol jahat (LDL cholesterol) dalam darah.
 • Black Tea boleh menghapuskan radikal bebas yang merbahaya dalam badan.
 • Black Tea boleh membantu untuk mengurangkan tekanan darah yang tinggi.

Banyak kan kelebihan Black Tea secara general? Cuma, apabila black tea sentiasa dicampur dengan gula / krimer / susu pekat berlebihan, itu yang menjadikan minuman teh tidak elok diambil selalu.

But no worries, Min Cha tidak mengandungi gula tambahan. Hanya stevia dan sucralose digunakan sebagai pemanis semulajadi. Antara kelebihan Stevia dan Sucralose ini:

 • Tanpa kalori
 • Tidak akan memberi kesan kepada paras gula dalam darah.

Min Cha juga tidak mengandungi sebarang pewarna dan perasa tiruan.

Dan, seperti Mama bagitahu di atas tadi, Min Cha ini adalah minuman teh tarik dengan campuran Garam Buluh. Sama seperti dengan Min Kaffe, di mana ia adalah minuman kopi dengan campuran Garam Buluh. Antara kelebihan Garam Buluh secara general adalah:

 • Sebagai sumber anti oksida dan mineral berkhasiat untuk badan.
 • Meneutralkan badan berasid. Membantu untuk menyeimbangkan nilai pH di dalam badan kita.

Mungkin ada yang tertanya, adakah Min Cha ini selamat untuk diambil oleh ibu mengandung dan ibu yang menyusukan badan, seperti Min Kaffe? Jawapannya yes. Min Cha juga selamat untuk diambil oleh golongan ibu mengandung dan ibu yang menyusukan badan. Caffeine di dalam Black Tea adalah rendah jika dibandingkan dengan kopi. Tambahan pula, Stevia dan Sucralose yang digunakan sebagai pemanis semulajadi memang selamat untuk golongan mereka ini.

And bonus untuk ibu yang menyusukan badan, Garam Buluh sebenarnya adalah milk booster. Sama seperti Min Kaffe, pengambilan Min Cha juga boleh membantu untuk meningkatkan kuantiti susu badan you all…:)

And paling utama, minuman Min Cha ini sangat rendah kalori, jika dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa. Kerana, setiap satu hidangan Min Cha hanya mengandungi 68kcal sahaja. Sesuai untuk dijadikan minuman diet you all. Garam Buluh juga membantu untuk membuatkan perut you all kenyang lebih lama.

Apa waktu terbaik untuk ambil Min Cha?

Anytime sebenarnya you all boleh ambil Min Cha. Selalunya, untuk memaksimumkan kesan Min Cha, disarankan ambil Min Cha ketika waktu perut you all mudah berasa lapar. Seperti waktu ketika selepas sarapan dan sebelum makan tengahari (iaitu pada between jam 10.00 pagi ~ 11.00 pagi). Dan juga waktu minum petang.

Untuk sesiapa yang ada mengambil ubat doktor, tidak kisah apa jenis ubat sekalipun (kemungkinan untuk penyakit yang you all sedang alami), kalau boleh, jarakkan masa pengambilan ubat dan Min Cha. Min Cha sebenarnya boleh diambil pada bila-bila masa dalam sehari. Jadi, ikut waktu aturan ubat you all, dan selang dalam 4-6 jam, boleh ambil Min Cha sebagai supplement you all. Yang penting, jangan skip ubat doktor ya.

Adakah rasanya sedap seperti minuman teh tarik biasa?

Alhamdulillah, feedback customers yang sudah mencuba minuman Min Cha mengatakan yang Min Cha sedap dan rasanya lemak-lemak gitew…:) Kalau you all hendak rasa kelainan Min Cha dibandingkan dengan minuman teh tarik biasa, why not cuba sekotak?

Apa yang Mama boleh rumuskan, Min Cha ini adalah alternatif kepada minuman teh tarik yang lebih sihat. So, kepada peminat teh tarik di luar sana, jangan segan-segan untuk mencuba Min Cha sebagai minuman harian you all.

Harga sekotak Min Cha adalah RM40.00 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia.

Untuk Sabah dan Sarawak, harga sekotak Min Cha adalah RM50.00 termasuk postage.

Sekotak mengandungi 20 sachets.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Cha dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Cha, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

Seperti yang Mama katakan sebelum ini, pengambilan Min Cha ini sangat sesuai untuk dijadikan sebagai minuman ketika berdiet. Sebab ia membantu untuk membuatkan perut rasa penuh dan kenyang.

Customer ini badannya agak besar, dan memang sedang dalam proses untuk menurunkan berat badan. Alhamdulillah, setelah mengamalkan Min Cha, beliau tidak lalu untuk makan nasi. And terus rasa hendak repeat order Min Cha…:)

Min Cha ini sangat sesuai untuk yang sedang dalam proses hendak slim, hendak kurus, hendak kurangkan selera makan yang membuak-buak.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Cha dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Cha, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180