Min Kaffe (Mineral Coffee)

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Kaffe dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Dan, Mama aware yang ada agent lain yang suka ambil gambar-gambar product dari blog Mama dan upload di platform lain untuk menjual product tersebut. Ingin Mama tekankan di sini, Mama hanya menjual product di blog Mama, iaitu: http:www.izyanliyana.com sahaja. Mama tidak mempunyai platform lain seperti Shopee, Lazada dan sebagainya. Jika you all nampak gambar product Mama di platform lain, itu bukannya Mama. Itu adalah agent yang tidak bertanggungjawab, yang menggunakan gambar product dari blog Mama. Jadi, Mama tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang pembelian yang you all beli dari platform lain.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Kaffe, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

PROMOSI MIN KAFFE SEPANJANG JANUARI 2021

Beli 3 kotak Min Kaffe pada jumlah harga RM95 sahaja (Harga biasa: RM99.

Untuk promosi ini, harga adalah RM95 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia. Untuk Sabah dan Sarawak, harga promosi adalah RM110 termasuk postage.

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Min Kaffe?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Soalan: Adakah produk yang Mama jual, original?

Jawapan: Semua produk yang Mama jual adalah original, bukan produk palsu (fake).

Soalan: Kenapa harga yang Mama jual adalah lebih tinggi daripada harga yang saya lihat di website lain?

Jawapan: Semua harga yang tertera adalah termasuk harga postage (samada ke Semenanjung Malaysia / Sabah & Sarawak), dan mematuhi harga yang ditetapkan oleh HQ.

Soalan: Ada yang akan mengalami masalah sakit kepala / migraine selepas mengambil kafein. Adakah Min Kaffe sesuai diambil untuk oleh sesiapa yang mengalami masalah tersebut?

Jawapan: Min Kaffe sesuai diambil oleh sesiapa yang selalu mengalami masalah sakit kepala / migraine (jika mengambil kafein).

Soalan: Adakah pengambilan Min Kaffe boleh membantu untuk kurus?

Jawapan: Ingin Mama tegaskan di sini, Min Kaffe sebenarnya bukanlah ubat kurus.

 • Min Kaffe adalah minuman kopi yang ada kebaikan Garam Buluh. Garam Buluh di dalam Min Kaffe ini sebenarnya berfungsi untuk membantu untuk proses detoks dalam badan, terutamanya di bahagian perut.
 • Pengambilan Min Kaffe juga menjadikan perut rasa kenyang lebih lama.
 • Sebab itu, ramai juga yang menjadikan Min Kaffe ini sebagai minuman dalam membantu untuk proses menurunkan berat badan badan berlebihan dan untuk slim down.
 • Cuma, hanya bergantung kepada Min Kaffe semata-mata tidak akan menjadikan you all kurus.
 • Ia mesti disertakan dengan kawalan pengambilan pemakanan yang sihat dan senaman ringan yang boleh membantu untuk menguruskan badan.

Soalan: Berapa sachet yang ada dalam sekotak Min Kaffe? Boleh tahan berapa hari?

Jawapan: Sekotak Min Kaffe ada 20 sachets.

 • Jika sehari hanya bancuh 1 sachet, sekotak Min Kaffe boleh tahan selama 20 hari.
 • Jika sehari hanya bancuh 2 sachets, sekotak Min Kaffe boleh tahan selama 10 hari.
 • Maximum sehari disarankan bancuh 2 sachets sahaja, untuk mengurangkan beban kepada sistem dalam badan.

Soalan: Bolehkah pesakit buah pinggang mengamalkan Min Kaffe?

Jawapan: Tidak boleh. Kerana Min Kaffe mengandungi Garam Buluh. Pesakit buah pinggang tidak boleh mengamalkan Garam Buluh.

min-kaffe-6min-kaffe-7Untuk lebih details tentang Min Kaffe, boleh terus baca entry di bawah ya. Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Min Kaffe di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Mineral Coffee - 1Packaging lama.

Min Kaffe, atau dulu lebih dikenali dengan nama Mineral Coffee, atau turut dikenali sebagai Kopi Garam Buluh, merupakan minuman kopi yang mengandungi Garam Buluh. Ia boleh diamalkan setiap hari untuk dijadikan sebagai energy booster.

Pengambilan Min Kaffe juga akan menjadikan perut you all kenyang lebih lama. So, sesuai sangat untuk for those yang tengah on diet.

Packaging baru, dan kini dikenali dengan nama Min Kaffe.

Untuk set diet, selalunya mereka akan ambil Min Kaffe bersama dengan Nurich Garlic Tablet. Bukan sahaja boleh membantu untuk mengempiskan perut, malah turut membantu mengurangkan berat badan berlebihan jika diambil secara berterusan.

Gabungan Min Kaffe dan Nurich Garlic Tablet = Set Kempis Perut.

Untuk lebih details mengenai Set Kempis Perut, bagaimana untuk ambil Set Kempis Perut dan soalan-soalan famous mengenai Set Kempis Perut, boleh click pada link ini: Set Kempis Perut.

Min Kaffe juga sesuai untuk yang ada masalah migrain / sakit kepala, kerana pengambilan Min Kaffe ini tidak akan mengakibatkan sakit kepala / migrain. Malah membantu mengurangkan kadar serangan migrain / sakit kepala.

Min Kaffe juga sesuai untuk ibu mengandung, dan ibu yang sedang menyusukan bayi. Bagi ibu yang sedang menyusukan bayi, pengambilan Min Kaffe membantu melancarkan pengeluaran susu badan dan meningkatkan kuantiti susu badan (milk booster).

Min Kaffe juga boleh diambil untuk yang selalu mengalami masalah gastrik. Min Kaffe membantu untuk mengurangkan masalah perut yang selalu kena gastrik. Syaratnya, awal-awal pengambilan Min Kaffe, mestilah ambil makanan terlebih dahulu, kemudian baru ambil Min Kaffe. Lama kelamaan, you all akan notice, perut you all akan jarang terkena serangan gastrik.

So, untuk yang ingin berpuasa, tetapi takut terkena serangan gastrik, you all boleh bancuh Min Kaffe pada waktu bersahur. Insya Allah, membantu sangat untuk masalah gastrik you all.

Aroma istimewa Min Kaffe berasal daripada bijian kopi Robusta dan garam buluh organik semulajadi dari Korea. Selain aroma kopinya yang wangi, ia juga kaya dengan bahan mineral seperti magnesium yang dapat menggalakkan penyerapan kalsium dan penggunaannya. Min Kaffe bukan sahaja memenuhi cita rasa para peminat kopi, malah kandungan garam buluh di dalamnya telah meningkatkan nilai nutrisi kopi.

Ramuan utama:

 • Kopi Robusta
 • Garam buluh

Keberkesanan:

 • Kaya dengan unsur anti-pengoksidaan.
 • Kaya dengan bahan mineral dan elemen surih seperti magnesium, besi, kalsium dan kalium.
 • Menghilangkan keletihan fizikal dan mental.
 • Melegakan tekanan.

Cara pengambilan:

 1. Bancuhkan 1 sachet Min Kaffe dengan 150ml air panas.
 2. Boleh diminum selepas dikacau dengan rata.

Min Kaffe juga boleh diminum sejuk. Dengan syarat, you all bancuh dengan air panas. Setelah itu, dibekukan di dalam freezer. Atau bahagian peti ais yang sejuk beku (selalunya pada bahagian atas) untuk semalaman. Keesokannya, you all boleh mula minum Min Kaffe sejuk sepanjang hari.

Kenapa dibekukan? kerana rasa ia lebih sedap kalau dibandingkan dengan sekadar letak ketul ais. Terpulang pada you all sebenarnya.

Waktu yang disarankan ambil Min Kaffe?

Anytime sebenarnya you all boleh ambil Min Kaffe. Kecuali sebelum tidur. Sebab dikhuatiri takut you all tidak boleh tidur pada waktu malam. Seeloknya, bancuh Min Kaffe pada waktu siang.

Selalunya, untuk memaksimumkan kesan Min Kaffe, disarankan ambil Min Kaffe ketika waktu perut you all mudah berasa lapar. Seperti waktu ketika selepas sarapan dan sebelum makan tengahari, dan juga waktu minum petang. Untuk menjadikan perut you all kenyang lebih lama.

Untuk sesiapa yang ada mengambil ubat doktor, tidak kisah apa jenis ubat sekalipun (kemungkinan untuk penyakit yang you all sedang alami), kalau boleh, jarakkan masa pengambilan ubat dan Min Kaffe. Min Kaffe sebenarnya boleh diambil pada bila-bila masa dalam sehari. Jadi, ikut waktu aturan ubat you all, dan selang dalam 4-6 jam, boleh ambil Min Kaffe sebagai supplement you all. Yang penting, jangan skip ubat doktor ya.

Harga sekotak Min Kaffe adalah RM33.00 termasuk postage untuk Semenanjung Malaysia.

Untuk Sabah dan Sarawak, harga sekotak Min Kaffe adalah RM43.00 termasuk postage.

Sekotak mengandungi 20 sachets.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Kaffe dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Kaffe, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Mama juga ingin berpesan, berhati-hati jika ingin membeli Min Kaffe, jika harganya terlampau murah kalau dibandingkan dengan harga yang Mama offer. Harga yang Mama paparkan ini adalah harga daripada HQ sendiri. Sebab, memang ada penjual di luar sana yang menjual Min Kaffe dengan harga yang tersangat rendah dan murah, tetapi, sebenarnya, Min Kaffe tersebut, bukan yang original from HQ. Ianya adalah tiruan.

Jadi, pastikan you all membeli Min Kaffe yang original, untuk mendapatkan kesan-kesan yang efektif. Yang tiruan ini, Mama sendiri pun kurang pasti apa kandungannya. Semestinya, kandungannya tidak akan sama dengan Min Kaffe yang original.

Pengesahan keaslian Min Kaffe kini di hujung jari you all.

Kini, you all boleh sahkan keaslian produk belian Min Kaffe you all melalui aplikasi CertiEye, sebuah aplikasi pengimbas kod QR yang boleh dimuat turun melalui:

 • Google Play Store (bagi pengguna Android)
 • Apple App store bagi pengguna IOS.

Sekarang ini, setiap kotak Min Kaffe disertakan dengan sticker kod QR untuk memudahkan you all scan kod QR tersebut.

Langkah-langkah:

 1. Muat turun aplikasi CertiEye. Selain itu, jika anda mempunyai pengimbas kod QR sedia ada di dalam telefon pintar, anda boleh imbas kod QR Min Kaffe, dan you all akan dibawa ke aplikasi tersebut.
 2. Imbaskan kod QR yang terdapat pada kotak Minkaffe menggunakan aplikasi CertiEye.
 3. CertiEye akan mengeluarkan notifikasi pengesahan keaslian produk.

Jika Min Kaffe yang you all beli ternyata tiruan, maka satu notifikasi amaran akan terpapar! Jadi, you all boleh melaporkan dengan menekan butang ‘Report’ untuk pihak syarikat mengambil tindakan susulan.

Mudah kan? In case you all terbeli Min Kaffe tiruan, cepat-cepat buat laporan supaya mudah untuk HQ ambil tindakan seterusnya. Kini, you all boleh dapatkan kopi premium Min Kaffe anda tanpa keraguan. Hendak lagi mudah? You all boleh dapatkan Min Kaffe daripada Mama. Memang semua postage, HQ yang uruskan. Jadi, memang tidak akan terjadi kes you all terbeli Min Kaffe tiruan.

TESTIMONIALS

Testimonial Mineral Coffee - Bacaan Darah Tinggi TurunPengambilan Min Kaffe dapat membantu menurunkan bacaan darah tinggi dan bacaan paras gula dalam darah. Kalau you all pernah baca, Garam Buluh memang sangat elok untuk sesiapa yang mengalami masalah darah tinggi dan kencing manis. Sebab Garam Buluh akan membantu meneutralkan sistem dalam badan kita. Untuk lebih penerangan mengenai Garam Buluh, boleh click di sini: Garam Buluh.

Testimonial Mineral Coffee - Lebih BertenagaTestimonial Min Kaffe - Badan Rasa Lebih Ringan Dan Migrain KurangMin Kaffe juga membantu mengurangkan sakit kepala / migraine. Pernah Mama dengar, ada seorang customer Min Kaffe ini, setiap kali dia sakit kepala, memang bancuh 1 sachet Min Kaffe. Alhamdulillah, memang berkesan untuk dia. So, you all yang ada masalah sakit kepala ini, cubalah Min Kaffe. Mana tahu, berkesan untuk mengurangkan sakit kepala yang you all alami.

Biasa kan kita dengar, kalau kita ada migrain, coffee memang tidak boleh ambil, sebab somehow ia akan trigger migrain kita? But, lain sangat dengan Min Kaffe. Yang ada masalah sakit kepala / migrain, boleh cuba Min Kaffe ini.

Testimonial Min Kaffe - Rasa Cergas Dan Bertenagatestimonial-min-kaffe-memberi-tenagaMemang Min Kaffe sesuai sangat untuk orang yang kuat bekerja, yang super duper busy, yang sentiasa ke sana dan ke sini. Badan rasa lebih cergas, dan mata tidak mudah untuk rasa mengantuk. Biasa kan, kalau kita bekerja, masuk sahaja jam 3.00 petang, lagi-lagi selepas lunch, mulalah mata mula rasa mengantuk. So, Min Kaffe ini ala-ala menjadi energy booster untuk orang yang bekerja.

Testimonial Min Kaffe - Badan Rasa Segar Dan Tidak Mengantuktestimonial-min-kaffe-kenyang-lebih-lamaBukan sahaja tidak mudah rasa mengantuk, malah mengurangkan rasa cepat lapar. So, kepada sesiapa yang tengah on diet, memang sesuai ambil Min Kaffe setiap pagi, untuk membuatkan perut you all rasa kenyang lebih lama. Yang ada masalah gastrik, make sure ambil Min Kaffe selepas you all makan something ya. Jangan ambil Min Kaffe ketika perut kosong.

Testimonial Min Kaffe - Perut Jadi KempisLelaki ataupun perempuan, boleh amalkan Min Kaffe ini, jika ingin mengurangkan masalah berat badan. Yang penting, kena juga jaga pemakanan dan amalkan senaman ringan secara berterusan. Insya Allah, perut buncit pun lama-lama boleh kempis. Kena sabar ya.

Testimonial Min Kaffe - Lancar Membuang Dan Lebih LawasRamai juga yang sudah mencuba Min Kaffe, mengakui bukan sahaja badan sudah tidak lesu macam sebelum ini, malah perut lebih lawas.

Biasalah, kalau perut yang agak buncit, walaupun badan tidak besar mana, mungkin kerana sebelum ini bahagian sistem pembuangan dalam badan kita kurang lawas. Maksudnya kurang membuang. Setiap 3-4 hari baru akan membuang. Bahaya sebenarnya, sebab simpan bahan toksin dalam badan terlampau lama. Memang kalau kes macam itu, kena rajin minum atau ambil anything yang boleh bantu untuk detox usus kita.

testimonial-min-kaffe-sedapKan dah cakap? Min Kaffe ini memang sangat sedap. Rasa lemak-lemak. Yang bagusnya, Min Kaffe ini tidak mengandungi gula tambahan.

testimonial-min-kaffe-milk-boosterAlhamdulillah, selain membantu untuk memberikan tenaga, MIn Kaffe juga membantu untuk menjadi milk booster dan menambahkan kuantiti susu badan untuk breastfeeding mothers. Insya Allah, boleh cuba untuk lihat keberkesanannya. Result mungkin berbeza bergantung pada badan masing-masing.

Bukan sahaja membantu untuk perut tidak kembung, malah Min Kaffe juga membantu juga untuk melancarkan pernafasan. Ada customer pernah kongsikan, setiap kali dia batuk, dia akan bancuh 1 sachet Min Kaffe pekat-pekat, and minum. And Alhamdulillah, batuk dia mula berkurangan. Cubalah, mana tahu berkesan kan?

Testimonial ini agak rare. Di mana, pengambilan Min Kaffe membantu untuk mengurangkan jar-jari beliau yang sakit. Apa-apa pun, you all perlu cuba sebab tidak semua akan mengalami kesan yang sama.

Testimonial ini datang dari rakan kongsi team Haura sendiri. Yang memang merupakan peminum Min Kaffe tegar. Alhamdulillah, sejak mengamalkan Min Kaffe, batu karang dalam hempedu hancur. Hendak buang air kecil pun tiada masalah.

Testimonial ini datangnya dari customer kepada rakan kongsi Mama. Beliau memang consistent ambil Min Kaffe setiap hari. Alhamdulillah, penyakit asthma berkurangan sejak mengamalkan Min Kaffe selama 2 tahun. But, apa-apa pun, kena juga jaga pemakanan dan persekitaran supaya bersih daripada habuk.

Semoga bermanfaat untuk semua.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Min Kaffe dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Min Kaffe, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180