Premium Beautiful Sebagai Set Berpantang Terbaik

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Premium Beautiful dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Premium Beautiful, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Untuk lebih details tentang bagaimana Premium Beautiful sangat membantu ibu-ibu ketika berpantang, boleh terus baca entry di bawah ya.

Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Premium Beautiful di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Ataupun, you all boleh baca info pada link ini: Premium Beautiful untuk sebarang soalan lazim mengenai Premium Beautiful. Ataupun, you all boleh click link ini: Lain-Lain Mengenai Premium Beautiful untuk sebarang info lain berkenaan dengan Premium Beautiful.

Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Ibu-ibu yang sedang berpantang, atau bakal berpantang tidak lama lagi, Mama sangat sarankan Premium Beautiful sebagai set berpantang, kerana ia banyak sangat membantu:

 • Mengeluarkan angin dalam badan. Memang kalau pakai Premium Beautiful ketika berpantang, angin kus-kus keluar dengan lebih mudah. You all akan kerap kentut, kerap sendawa keluarkan angin dari dalam badan. Badan akan jadi lebih ringan.
 • Mengecutkan dan memperkemaskan semula rahim yang mengembang semasa mengandung. Seterusnya menyokong kembali sistem peranakan kita.
 • Menarik dan merapatkan semula tulang pinggul yang mengembang semasa proses bersalin.
 • Menyegarkan badan yang lesu dan letih akibat sepanjang proses melahirkan bayi.
 • Mengeluarkan darah nifas yang beku dan berketul-ketul dengan lancar. Part ini memang ramai customer Premium Beautiful yang mengakui, darah nifas keluar lebih lancar. Macam after bertungku. Memang best.
 • Mengeluarkan segala sisa kotoran dan air bisa (menggantikan proses tangas) dari rahim. Kalau you all tidak suka bertangas, walaupun proses bertangas itu sangatlah bagus untuk kita, better pakai Premium Beautiful.
 • Menyokong (menyengkak) rahim dari jatuh.
 • Menyihatkan rahim dan memberi persediaan untuk proses persenyawaan seterusnya (menyeimbangkan semula hormon estrogen dan progestron).
 • Menghilangkan stretch mark akibat semasa mengandung atau menggaru perut semasa mengandung. Part ini memang best. After sebulan pakai Premium Beautiful, memang parut stretch mark pudar.
 • Menghangatkan dalam badan dan tidak perlu menggunakan bahan-bahan seperti param, tapel dan pilis. Badan rasa suam-suam and tidak rasa sejuk semacam.
 • Melancarkan proses pembuangan air besar (sembelit terjadi apabila memakan jamu).
 • Meningkatkan kuantiti dan melancarkan pengaliran susu badan. Seterusnya mengelakkan bayi dari cirit-birit akibat pemakanan jamu.
 • Merawat luka-luka di dalam rahim mahupun di luar.
 • Menaikkan metabolisma badan membantu mengurangkan berat badan dengan cepat.
 • Membentuk semula asset dan posture badan yang menarik.
 • Wanita bersalin ‘ceasarian’ (kerana tidak boleh bertungku,memakai ubat dan sebagainya) paling digalakkan memakai Premium Beautiful untuk menyihatkan semula rahim anda dan mengelakkan buncit di bawah perut.

Biasa, kan? After kita pregnant, the first thing yang kita hendak, as a woman, adalah untuk cepat-cepat get back into shape. Kalau boleh, lagi cepat, lagi bagus.

Kebiasaan yang berlaku after pregnancy.

 • Lemak perut yang berlebihan. Mama masih ingat lagi waktu Mama selepas melahirkan anak pertama Mama. Ketika itu, Mama masuk toilet di hospital, after beberapa jam melahirkan Syahir. Tengok perut menggeleber, rasa hendak menangis pun ada…T___T
 • Punggung menjadi lebar. Itu belum masuk lagi bahagian peha yang berlaga-laga each other.
 • Selulit di bahagian peha.
 • Stretch marks yang sangat menakutkan. In my case, ketika mengandungkan anak pertama, stretch marks melingkar sampai ke bahagian belakang badan.
 • Breast jatuh.

For those yang sentiasa rajin exercise, good for you. Insya Allah, dengan consistent kan exercise, Insya Allah, you’ll get back into shape in no time.

Cuma, Mama ingin provide one solution, who have no time to exercise, and still want to get back into shape after the child birth.

Mama sendiri pengguna Premium Beautiful sejak tahun 2010 lagi. Mama pakai Premium Beautiful ketika anak pertama Mama masih kecil. And Mama continue pakai, stop sekejap sebab pregnant anak kedua. Dan sambung pakai Premium Beautiful ketika berpantang selepas melahirkan anak kedua.

Badan tetap maintain. Premium Beautiful memudahkan cara. Mudah untuk disarungkan, automatically boleh control food portion, senang untuk breastfeed and tahan lama. Nowadays, memang sudah ada cara untuk sentiasa maintain body shape kita, walaupun beranak 3 or even 4 orang anak sekalipun.

Kesan pemakaian Premium Beautiful, especially kesan yang you all inginkan, especially bab hendak kecilkan badan, adalah bergantung kepada badan masing-masing. Jika badan you all pada awalnya memang besar, please give some time for the body untuk shrink. Sebab memang secara logiknya, badan you all takkan boleh mengecil dengan cepat, unless you all memang buat exercise untuk bakar lemak. But, Premium Beautiful memang boleh membantu you all untuk mengecilkan badan you all, asalkan you all pakai hari-hari minimum 8 jam, and do some light exercise, jika boleh. At the same time, control pemakanan you all.

So, kepada ibu-ibu yang sedang mengandung, sedang berpantang, or sudah lama mempunyai anak, tetapi teringin untuk kembali mendapatkan bentuk badan asal, jangan risau. Insya Allah, pemakaian Premium Beautiful secara consistent dapat membantu you all.

Seperti yang you all tahu, harga untuk satu set Premium Beautiful bermula dari harga RM2,402, dan paling maksimum, harganya mencecah RM3,328. So, these a few tips untuk bakal ibu yang bakal bersalin, or bakal berpantang tidak lama lagi untuk menyediakan tabung untuk membeli Premium Beautiful.

Tips 1: Once you all found out that you are pregnant, check your expected due date (EDD). So, work backwards. Tinggal berapa bulan lagi untuk bersalin. So, you all sudah boleh mulakan tabungan untuk Premium Beautiful, dan mula menabung / menyimpan untuk membeli Premium Beautiful corset.

Tips 2: Bila waktu paling sesuai untuk mengambil measurement badan?

Untuk pregnant mothers, waktu paling sesuai untuk mengambil measurement badan, adalah ketika mengandung 6 ~ 7 bulan, kerana, pada waktu tersebut, keadaan badan ibu mengandung terbut, adalah sama seperti apabila sudah melahirkan anak selepas 1 minggu. Maksudnya, selepas 1 minggu kita bersalin, keadaan badan kita, perut yang sudah kurang membuncit (kalau kita ada berbengkung tradisional), punggung yang sudah kurang melebar, adalah lebih kurang sama dengan keadaan badan ketika mengandung 6 ~ 7 bulan. Apabila kandungan mencecah 8 bulan, that’s where keadaan badan kita mula mengembang dengan jayanya. Hoho!

Untuk ibu yang sedang berpantang, the best time untuk mengambil measurement, adalah after 1 week bersalin. Kerana normally, right after bersalin, keadaan badan kita memang mengembang dengan jayanya. And the first 3 days, selalunya memang kita akan berpantang secara tradisional, iaitu, mengurut, bertungku, dan berbarut tradisional. So, memang kita akan bagi laluan kepada cara berpantang tradisional dahulu, supaya badan kecut sedikit, then after 1 week, memang badan sangat sesuai untuk diambil measurement dan after that, mula sarungkan corset Premium Beautiful. Ini adalah untuk yang bersalin secara normal.

Bagi yang bersalin secara ceasarean / pembedahan, measurement paling sesuai diambil after 2 weeks, selepas badan mula sihat, dan luka mula pulih.

Tips 3: Waktu paling sesuai untuk turunkan baby fat adalah pada 30 hari pertama selepas bersalin. So, memang disarankan sarung corset Premium Beautiful dalam masa 30 hari. In case you all memang hendak mendapatkan semula bentuk badan idaman.

Tips 4: Premium Beautiful adalah mesra penyusuan. And Premium Beautiful Long Bra mengelakkan terjadinya bengkak susu. Susu badan tetap terhasil, cuma sebelum terjadinya bengkak susu, susu tersebut akan terus menitis dari puting payudara.

Tips 5: Berpantang dengan Premium Beautiful mampu mengeluarkan air bisa dari dalam rahim kita dan memendekkan waktu nifas kita. My own experience, ketika berpantang secara tradisional ketika anak pertama, it took me 40 days baru darah nifas completely kering. And untuk anak kedua, Mama memang berpantang dengan Premium Beautiful dan secara tradisional. Selepas 2 minggu bersalin, darah nifas memang sudah mula mengering. And after 2 days menyarungkan Premium Beautiful Long Girdle, memang darah nifas mengalir dengan banyaknya, sehingga memenuhi tilam toto yang Mama sedang tidur. It’s good that Premium Beautiful Long Girdle dapat mengeluarkan dan membersihkan darah kotor daripada tersumbat dalam rahim kita. Rahim lebih cepat sihat, dan lebih cepat subur.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Premium Beautiful dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Premium Beautiful, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

testimonial-premium-beautiful-berpantang-dengan-premium-beautiful-1Berpantang dengan Waist Nipper. Hanya perlu cangkukkan sahaja.

Testimonial Premium Beautiful - Aisyah Zazuri - 2Perkongsian ikhlas berpantang dengan Premium Beautiful.

testimonial-premium-beautiful-slim-selepas-bersalinDaripada zaman anak dara, sampai sudah ada 2 orang anak pun memang still pakai Premium Beautiful.

Testimonial Premium Beautiful - UdinAlhamdulillah, syukur…:) Customer Mama ini pakai Premium Beautiful, selepas melahirkan anaknya, dan memang tujuan pakai Premium Beautiful adalah untuk menjaga kembali bentuk badannya. Maklumlah, after sahaja melahirkan anak, memang alignment badan kita banyak sangat yang sudah lari. Dengan pemakaian Premium Beautiful secara consistent, Insya Allah, dapat membantu dalam mengembalikan bentuk badan idaman masing-masing.

Testimonial Premium Beautiful - Kak ItaBiasa kan, kita rasa, after a while, specially yang sudah melahirkan anak, perut mula buncit dan terasa bergoyang-goyang sahaja, kan? This is one of the main concern yang my customer hadapi, before pakai Premium Beautiful. Alhamdulillah, syukur, after pakai Premium Beautiful, memang perut dia mula terasa kemas, and portion makanan pun berkurang. Insya Allah, kalau diteruskan pemakaian Premium Beautiful secara consistent, memang dapat membantu dalam menurunkan berat badan.

Testimonial Premium Beautiful - Peeka Biasa kan, after kita bersalin, dalam sedar tidak sedar, lemak badan kita sudah pun beralih ke bahagian belakang badan. Suddenly, kita mula dapat rasa and nampak ada benjolan lemak di bahagian belakang badan kita. Sampai satu masa, kita tidak tahu yang mana satu bahagian belakang or bahagian depan badan kita.

Alhamdulillah, syukur, dengan Premium Beautiful, dapat membantu untuk mengalihkan lemak berlebihan di bahagian belakang badan kita ke depan, supaya lemak semua terkumpul di bahagian depan. Why? Kerana, Far-Infrared Rays di bahagian depan badan Premium Beautiful dapat membakar lemak secara perlahan-lahan.

That’s why, lama-lama, lemak badan mula terbakar, and sedar tidak sedar, badan kita mula mengecil and mula menjadi firm. Cuma kena bagi masa pada ia supaya baru boleh nampak kesan.

Testimonial Premium Beautiful - Berpantang - 1Alhamdulillah. Testimonial pertama ini datangnya dari seorang usahawan top Leaders Circle, yang bernama Zahureen. This testimonial adalah testimonial kakak ipar beliau. Mama hanya berkongsi testimonial ini di dalam blog Mama.

Alhamdulillah, selepas 2 bulan consistent pakai Premium Beautiful, kakak ipar beliau mengakui yang beliau mengalami penurunan berat badan sebanyak 9kg, peha tidak lagi berlaga-laga dan selulit pun makin cerah. Kebiasaan yang selalu dialami oleh kaum wanita sekarang adalah peha yang berlaga-laga, di mana ia akan menyebabkan peha melecet dan sakit apabila hendak berjalan. Itu yang kadang-kadang, ada wanita jalan a bit of kengkang.

And beliau turut pakai Premium Beautiful selepas bersalin, walaupun beliau bersalin secara ceaser. Ada yang pernah bertanya kepada Mama, wanita yang bersalin secara ceaser / c-sect, bolehkah pakai corset Premium Beautiful? Sangat-sangat digalakkan untuk pakai, kerana, bukan sahaja ia membantu menyembuhkan luka luaran, malah luka dalaman badan.

And bukan itu sahaja, size badan turut mengecut, dari size L kepada size S, selama 2 bulan pakai Premium Beautiful.

Pemakaian Premium Beautiful ini mampu membantu menurunkan size badan, berat badan, cuma kena faham yang ia mungkin mengambil masa, dan bergantung kepada badan juga. Jika BMI kita di tahap normal, mungkin penurunan berat badan tidak akan berlaku, tetapi, Insya Allah, inci badan akan ada perubahan.

Testimonial Premium Beautiful - Berpantang - 2Memang berbeza sangat badan beliau kalau dibandingkan selepas melahirkan anak pertama dan anak kedua. Selepas anak kedua, beliau memang consistent pakai Premium Beautiful, and now, bentuk badan memang semakin slim.

Testimonial Berpantang Dengan Corset Premium Beautiful - 1This woman pon berpantang dengan Premium Beautiful. And sepanjang dia berpantang dengan Premium Beautiful, she lost her weight up to 20kg. Hari ke-lapan berpantang and hari ketiga memakai Premium Beautiful. And after 25 days berpantang, berat drop 16kg. Alhamdulillah.

Testimonial Premium Beautiful - Kak Noor HidayahTestimonial Kak Hidayah, yang pakai Premium Beautiful ketika berpantang. Badan terasa kemas, and sakit belakang pun turut hilang.

Testimonial Premium Beautiful - Sue Hunny - 1 Testimonial Premium Beautiful - Sue Hunny - 2Customer ini mula pakai Premium Beautiful sebelum pregnant. Ketika itu, doctor detect ada cysts di dalam rahimnya. Ketika itu, dia mula pakai Premium Beautiful, and Alhamdulillah, now sudah pun selamat melahirkan seorang bayi.

Testimonial Premium Beautiful - Dr HarizahCustomer Premium Beautiful Mama yang berpantang dengan Premium Beautiful. Ketika Mama pergi fitting kan Premium Beautiful untuk dia, dia masih berpantang hari ke-7. Alhamdulillah, sudah boleh cangkuk paling last sekali.

Testimonial Premium Beautiful - Customer NFarhana RamliThis one pun datang dari one ouf our sisters in Top Leaders Circle. Her customer bersalin secara ceaser, and masa mula-mula memang takut hendak pakai Premium Beautiful ketika berpantang, kerana sebab sakit luka ceaser itu masih lagi terasa. Untuk pengetahuan semua, salah satu kelebihan Premium Beautiful, wanita yang melahirkan anak secara ceaser pun boleh pakai Premium Beautiful, mengikut size badan masing-masing. And Alhamdulillah, customer ini hanya pakai Waist Nipper sahaja pada permulaan ketika berpantang, mengakui kawasan ceaser tersebut tidak lagi pedih dan berdenyut. Parut ceaser pun lebih cepat kering dan sempuh berbanding dahulu.

Testimonial Premium Beautiful - Nurhafiza Jusoh - 2Perkongsian seorang ibu bersalin secara ceaserian, dan berpantang dengan pakai Premium Beautiful.

testimonial-premium-beautiful-set-berpantangAlhamdulillah, memang mudah sangat untuk kembali slim jika berpantang dengan Premium Beautiful. Berat mudah turun, dan lemak-lemak badan pun masih lembik. So, memang senang hendak reshape badan semula dengan Premium Beautiful.

Mudah sangat berpantang dengan Premium Beautiful. Mudah untuk dapatkan kembali bentuk badan. By the time you all habis berpantang, rahim sudah kecut, badan pun sudah slim.

Wow, ketika dalam pantang, 50 hari memang tidak missed langsung pakai Premium Beautiful. Memang mudah untuk slim down dan kurangkan berat badan berlebihan.

Alhamdulillah, syukur…:) Berpantang dengan Premium Beautiful adalah sangat mudah dan simple. Malah, memang sesuai untuk mothers yang sentiasa on-the-go. badan lebih cepat sihat, malah jika you all combined kan dengan cara tradisional, Insya Allah, memang awesome!

Keratan Akhbar Isteri Ramping Rahsia Rumah Tangga BahagiaHaha! Just kidding. Since ada keratan akhbar ini, just share sahajalah. So, kalau rasa-rasa hendak dapatkan kembali bentuk badan yang ramping selepas bersalin, silalah pakai Premium Beautiful secepat mungkin.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Premium Beautiful dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Premium Beautiful, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *