Premium Beautiful

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Premium Beautiful dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Dan, Mama aware yang ada agent lain yang suka ambil gambar-gambar product dari blog Mama dan upload di platform lain untuk menjual product tersebut. Ingin Mama tekankan di sini, Mama hanya menjual product di blog Mama, iaitu: http:www.izyanliyana.com sahaja. Mama tidak mempunyai platform lain seperti Shopee, Lazada dan sebagainya. Jika you all nampak gambar product Mama di platform lain, itu bukannya Mama. Itu adalah agent yang tidak bertanggungjawab, yang menggunakan gambar product dari blog Mama. Jadi, Mama tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang pembelian yang you all beli dari platform lain.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Premium Beautiful, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions:

Soalan: Adakah produk yang Mama jual, original?

Jawapan: Semua produk yang Mama jual adalah original, bukan produk palsu (fake).

Soalan: Kenapa harga yang Mama jual adalah lebih tinggi daripada harga yang saya lihat di website lain?

Jawapan: Semua harga yang tertera adalah termasuk harga postage (samada ke Semenanjung Malaysia / Sabah & Sarawak), dan mematuhi harga yang ditetapkan oleh HQ.

Soalan: Berapa harga Premium Beautiful?

Jawapan: Harga Premium Beautiful bergantung kepada saiz dan ukuran bentuk badan. Selain itu, ia juga bergantung kepada version mana yang customer hendak beli (iaitu sama ada version Classic atau version Elegance).

Untuk satu set Premium Beautiful (satu set mengandungi Long Bra, Waist Nipper dan Long Girdle), harganya bermula dari RM2,402, dan paling maksimum, harganya mencecah RM3,328. Boleh contact Mama untuk hendak consult dari segi menentukan saiz Premium Beautiful you all ya.

Soalan: Boleh kah saya ingin membeli satu bahagian terlebih dahulu? Seperti contoh, saya ingin membeli Waist Nipper terlebih dahulu, dan bukannya satu set Premium Beautiful.

Jawapan: Boleh. Setiap bahagian Premium Beautiful ada saiz dan harganya. Cara untuk menentukan saiz setiap bahagian adalah sama seperti untuk menentukan saiz untuk satu set Premium Beautiful. Boleh contact Mama untuk hendak consult dari segi menentukan saiz Premium Beautiful you all ya.

Soalan: Bagaimanakah bentuk pembayaran untuk Premium Beautiful?

Jawapan: Pembelian hanyalah melalui bayaran tunai penuh. Tiada installment plan buat masa sekarang ini.

Soalan: Di mana lokasi Mama untuk saya membeli Premium Beautiful dengan Mama?

Jawapan: Buat masa sekarang, Mama hanya cover kawasan Sungai Petani dan Kulim, Kedah. Sebulan sekali, Mama akan turun ke Shah Alam, Selangor. Tarikh Mama turun ke Shah Alam, Selangor memang tidak tetap, cuma Mama selalunya akan turun ke sana setiap bulan. Jadi, boleh contact Mama jika you all berada di kawasan yang Mama sebut, untuk face-to-face consultation. You all boleh juga contact Mama untuk mengetahui bila Mama akan turun ke Shah Alam, jika you all berada di lokasi yang berhampiran dengan Shah Alam.

Soalan: Jika saya tinggal berjauhan daripada lokasi Mama, bagaimana saya ingin mendapatkan khidmat nasihat (jika saya ingin membeli dengan Mama)?

Jawapan: Untuk yang tinggal berjauhan dengan Mama, segala bentuk khidmat nasihat (cara pemakaian, cara penjagaan dan sebagainya) akan Mama ajar melalui call / WhatsApp. No worries, Mama akan sentiasa menjaga customers Mama, dekat mahupun jauh. Yang penting, jangan hilangkan number handphone Mama ya.

Soalan: Jika saya membayar penuh harga Premium Beautiful, adakah saya akan menerima satu set Premium Beautiful yang baru?

Jawapan: Ya. Semua set Premium Beautiful yang dibeli melalui Mama adalah baru daripada stokis ataupun HQ. Mama tidak menyimpan stok-stok lama untuk dijual kepada customers Mama. So, harga yang Mama nyatakan di atas adalah harga yang ditetapkan oleh HQ. Mama juga tidak menjual sebarang set second-hand Premium Beautiful.

Soalan: Adakah Mama menerima sebarang set second-hand Premium Beautiful, walaupun akan dijual dengan harga yang murah?

Jawapan: TIDAK SAMA SEKALI. Mama tidak akan membeli mana-mana set second-hand Premium Beautiful dan menjual set second-hand Premium Beautiful. Jadi, jangan sesekali contact Mama untuk minta Mama beli set Premium Beautiful you all yang you all telah pakai dan guna sebelum ini (walaupun dipakai hanya sekali dua sahaja).

Untuk lebih details tentang Premium Beautiful, boleh terus baca entry di bawah ya. Mama sangat sarankan untuk baca penerangan Mama mengenai Premium Beautiful di bawah, sebelum you all contact Mama and bertanyakan soalan. Bukan apa, kebanyakan soalan yang you all bakal tanya, mungkin sudahpun dijawab di dalam entry blog Mama ini. So, harap sangat you all dapat baca sehabisnya sebelum you all decide untuk contact Mama, untuk mengelakkan Mama menjawab soalan-soalan lazim.

Mama ucapkan terima kasih kerana sudi membaca entry blog Mama…:)

Secara jujurnya, dahulu, sebelum Mama berniaga business Premium Beautiful, Mama langsung tidak pernah dengar tentang Premium Beautiful. Selepas Mama berkecimpung di dalam business ini, Mama found out sebenarnya, Premium Beautiful has been in the market for a quite some times already. Atau lebih tepat, sudah lebih 20 tahun di pasaran Malaysia. Lama kan? Kalau tanya emak-emak you all, entah-entah mesti ada satu set Premium Beautiful, yang mungkin, sudah lama tersimpan dalam almari. Haha!

So, kalau you all belum pernah dengar tentang Premium Beautiful, it’s okay. Boleh baca penerangan Mama tentang Premium Beautiful.

Apa sebenarnya Premium Beautiful?

Premium Beautiful adalah corset pembentukan badan yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.).

Fungsi utama F.I.R.:

 • Melancarkan peredaran darah ke tahap optimum
 • Membantu untuk proses detoksifikasi
 • Menstabilkan hormon
 • Membakar lemak badan yang berlebihan secara perlahan-lahan
 • Mengurangkan kesakitan atau rasa lenguh, seperti sakit belakang, migrain dan senggugut

3 konsep utama pemakaian Premium Beautiful yang Mama faham, adalah:

 • Mengalih lemak badan yang sudah bersepah-sepah ke tempat asalnya. Dalam fasa ini, Premium Beautiful akan membantu untuk membentukkan semula badan kita, yang mungkin sudah out of shape.
 • F.I.R. yang ada pada Premium Beautiful akan mula bertindakbalas dengan badan kita. Akan bermula proses detoks dalam badan. Toksin, angin dalam badan, akan mula disingkirkan dari badan. Kita akan mudah untuk membuang air tanpa paksaan.
 • Lemak badan berlebihan akan dibakar secara perlahan-lahan dengan teknologi F.I.R.

Selalunya, untuk awal-awal pemakaian Premium Beautiful, ia memberi instant shaping. Dalam masa 10 minit pemakaian, ia akan memberi kesan lebih langsing dan badan lebih terbentuk. Masalah perut buncit pun dapat dikurangkan dengan pemakaian Premium Beautiful. Bagi sesetengah pelanggan kami yang baru mula pakai Premium Beautiful, ada juga yang turun berat badan selepas pakai Premium Beautiful.

Untuk kesan yang berpanjangan, disarankan untuk pakai Premium Beautiful selama sekurang-kurangnya 8 jam sehari.

Selain itu, fungsi lain untuk Premium Beautiful adalah untuk menjaga kesihatan dalaman kita.

Selain menjaga bentuk badan, Pemakaian Premium Beautiful sangat berkesan untuk:

 • Ibu yang sedang berpantang
 • Menjaga kesihatan rahim
 • Menjaga dan melindungi tulang belakang – seterusnya mengurangkan sakit pinggang / sakit belakang / slip dics / scoliosis
 • Mengurangkan migrain / sakit kepala
 • Mengurangkan masalah yang berkaitan hormon seperti period yang tidak teratur
 • Mengurangkan masalah keputihan yang kronik

Untuk kaum lelaki, lelaki pun boleh pakai Premium Beautiful Waist Nipper, untuk membantu mengurangkan masalah perut buncit dan masalah sakit belakang / sakit pinggang / slip disc.

Premium Beautiful Classic (black). Version hitam ini adalah old version, atau version pertama. Kalau pengguna tegar Premium Beautiful, mesti akan pakai version hitam ini dahulu. Fabriknya lebih grip pada badan dan lebih tebal. Premium Beautiful Classic sangat sesuai untuk dipakai bagi pengguna pertama kali yang ingin membentuk badan.

Premium Beautiful Training - 7Premium Beautiful Elegance (silver-grey). Fabrik yang jauh banyak kali lebih selesa pada badan, and sangat-sangat sejuk pada badan kita. So, memang sesuai sangat dengan cuaca Malaysia yang agak panas. Sesuai untuk yang sudah biasa pakai Premium Beautiful and untuk maintain bentuk badan sedia ada.

Honestly, Mama sudah pakai kedua-dua versions. And of course, dua-dua pun Mama suka. Tetapi, sejak ada Premium Beautiful Elegance, memang Mama akan pakai Premium Beautiful Elegance for daily basis. Sebab selesa yang amat. Tetapi, untuk yang pertama kali hendak pakai Premium Beautiful, Mama selalu sarankan untuk pakai Premium Beautiful Classic (yang berwarna hitam). Sebab, fabriknya lebih grip pada badan.

Untuk satu set Premium Beautiful, ia mempunyai 3 bahagian:

 • Long Bra
 • Long Girdle (Seluar)
 • Waist Nipper (Bengkung)

Bahagian I – Long Bra.

Long Bra Premium BeautifulClassic (black).

Premium Beautiful Elegance - Long BraElegance (silver-grey).

 • Mempunyai 3 keping jahitan cup bra berstereoskopik (jahitan tahan regangan).
 • Cup bra akan menolak ke atas, menyokong menetapkan kedudukan payudara.
 • Mempunyai rawan keluli (yang lembut) yang berfungsi untuk menetapkan dan mengukuhkan kedudukan payudara.
 • Kalau pakai Long Bra, asset yang agak besar pun memang terletak elok. Tidak akan bergoyang-goyang walaupun kita berjalan dengan agak cepat. So, pemakaian Long Bra sesuai untuk wanita yang mempunyai asset yang agak besar.
 • Lace cup mempunyai keanjalan supaya dapat mengelakkan payudara dari melimpah keluar. Untuk ibu yang menyusukan bayi, hanya tarik cup bra ke bawah untuk mengeluarkan breast.
 • Pemakaian Long Bra juga mengurangkan masalah pengaliran susu badan tidak lancar, dan tidak menyebabkan bengkak susu. Susu badan, Insya Allah akan mengalir dengan lancar, selagi mana kita masih menyusukan bayi kita.
 • Cup Long Bra berbentuk piramid. Ia akan memberi ruang pengudaraan kepada asset dan tidak akan menekan nipple.
 • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan berganda di bahagian depan dapat mengurangkan masalah perut buncit.
 • 2 batang keluli berfungsi untuk membentukkan kembali badan.
 • Reka bentuk yang berkuasa tekanan dan regangan di bahagian belakang dapat mengalih lemak yang berlebihan pada bahagian belakang badan, kembali ke hadapan badan.
 • Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang Long Bra membantu mengurangkan masalah lemak berbonjol-bonjol di bahagian belakang badan. Bahagian belakang akan menjadi lebih flat.
 • Ada 3 pasang cangkuk untuk kita hendak selaraskan dari semasa ke semasa.
 • Kedudukan dan bentuk tali yang tidak mudah jatuh (kebanyakkan jenama lain akan gagal disini). Tali ini tidak akan meregang atau berubah bentuk. Selesa dan tidak berbekas. Tali bra boleh diketatkan atau dilonggarkan ikut keselesaan masing-masing.

Premium Beautiful juga mempunyai Short Bra, di mana you all baca info tentangnya di sini: Premium Beautiful Short Bra.

Bahagian II – Waist Nipper (Bengkung)

Waist Nipper Premium BeautifulClassic (black).

Premium Beautiful Elegance - Waist NipperElegance (silver-grey).

 • Mempunyai 7 batang keluli memori yang dapat menyokong bahagian pinggang dan mengukuhkan tulang belakang. Seterusnya memperbaiki postur badan. Sebab itu ia amat sesuai untuk yang mengalami masalah yang berkaitan dengan tulang belakang, seperti back pain (sakit pada bahagian belakang badan), slip disc, scoliosis dan sebagainya.
 • Yang dikatakan dengan 7 batang keluli memori kerana, apabila kita pakaikan Waist Nipper pada badan kita, Waist Nipper ini akan ingat bentuk pinggang kita. Dan ia akan menyelaras mengikut bentuk pinggang kita. So, that’s why, Waist Nipper kita, tidak boleh diberi pakai kepada orang lain, walaupun kita mempunyai saiz Waist Nipper yang sama dengan orang tersebut. Kerana bentuk pinggang kita berbeza-beza dengan pinggang orang lain.
 • Membentuk pinggang.
 • Fleksibel dan you all takkan rasa macam jalan seperti robot. Boleh juga dipakai ketika bersenam.
 • 3 pasang cangkuk membolehkan you all membuat penyelarasan yang sesuai.
 • Perhiasan berlian perlu dipastikan terletak di bahagian atas dan di tengah-tengah badan. Cangkuk akan berada di sebelah kiri badan.

Bahagian III – Long Girdle.

Long Girdle Premium BeautifulClassic (hitam).

Premium Beautiful Elegance - Long GirdleElegance (silver-grey).

 • 32 keping jahitan stereoskopik (jahitan tahan regangan) yang menggunakan teori tekanan untuk memastikan lemak kembali kepada bahagian asal.
 • 32 keping, bermaksud ada 32 helaian yang dijahit dan dicantum untuk menjadikan satu Long Girdle. Kalau diperhatikan bahagian belakang Long Girdle, ia bukanlah satu kain yang dicantum begitu sahaja. Ia adalah cantuman beberapa keping untuk membentuk kembali bentuk punggung kita.
 • Pemakaian Long Girdle tidak menyebabkan peha you all berlaga-laga, tidak kisah berapa besar peha you all.
 • Pada bahagian depan Long Girdle, fabrik paling tebal, bermakna Far Infrared Rays (F.I.R.) paling banyak disini. Ia akan membantu memberi mampatan yang tetap ke atas abdomen di bahagian perut membantu memecahkan lemak yang berlebihan. Dan mengurangkan masalah perut buncit.
 • Ada lubang udara yang menggunakan 2 lapisan kain kapas yang berongga. Ia membolehkan peredaran udara yang baik dan selesa dipakai. Ia direka khas untuk bahagian sulit kaum wanita. Lubang udara ini juga membantu mengurangkan masalah keputihan yang kronik.
 • Penggunaan renda (lace) yang fleksibel mengurangkan masalah Long Girdle bergulung. Insya Allah, pakai Long Girdle ini, you all takkan mengalami masalah Long Girdle you all yang suka bergulung.

Fungsi utama Long Girdle:

 • Menyokong sistem peranakan.
 • Menjaga kesihatan rahim
 • Menyeimbangkan / menstabilkan hormon.
 • Membantu mengurangkan masalah haid yang tidak teratur dan masalah senggugut yang teruk.
 • Mengurangkan masalah keputihan.
 • Mengurangkan masalah punggung lebar. Selepas pemakaian Long Girdle, punggung tidak akan lagi melebar. Disarankan wanita-wanita yang sering kerja duduk sepanjang hari, pakai Long Girdle untuk mengelakkan masalah punggung semakin melebar ke tepi.

Premium Beautiful Training - 1Keistimewaan Premium Beautiful.

 1. Premium Beautiful merupakan perintis kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.). F.I.R. ini ditenun di dalam setiap benang Premium Beautiful, untuk memastikan F.I.R. ini tidak hilang, tidak tertanggal sepanjang pemakaian Premium Beautiful.
 2. Mendapat pengiktirafan Superbrands, iaitu Premium Beautiful merupakan pakaian dalam yang paling laris di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama. In case you all tidak tahu apa yang dimaksudkan dengan award Superbands, means, any product yang mendapat pengiktirafan Superbrands ini dikategorikan sebagai product di mana highest in quantity and highest in quality sepanjang penjualan dan penggunaan product tersebut. Untuk setiap satu kategori, hanya satu product sahaja yang layak menerima penghargaan Superbrands.
 3. Direkacipta dengan berkonsepkan 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan.
 4. Jaminan seumur hidup / Lifetime warranty. So, sebarang kerosakan akan dibaiki secara percuma sampai bila-bila. Tidak kisahlah kalau cangkuk tercabut, seluar terkoyak, tetulang Waist Nipper patah. Selagi Premium Beautiful you all ada rupa boleh pakai, Insya Allah, memang boleh hantar repair secara percuma. Cuma kalau hendak jahit bagi kecil, itu memang tidak termasuk dalam service jaminan seumur hidup.
 5. Teknologi 3 buah negara:
 • Amerika Syarikat – Jahitan stereoscopic iaitu jahitan yang tahan regangan. So, that’s why Premium Beautiful takkan meregang walaupun sudah dipakai untuk jangka masa yang lama. And jahitan juga tidak mudah tertetas. Selalunya, kalau salah saiz, atau sangat ketat, fabrik akan cepat koyak.
 • Jerman – Fabrik akwatek dan akwadyne, iaitu fabrik di mana ia mampu seimbangkan suhu badan dan meresap peluh dengan baik. Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful untuk jangka masa selama 8 jam sehari tidak akan mengeluarkan sebarang bau. Premium Beautiful juga sesuai untuk yang mempunyai masalah bau badan, kerana Premium Beautiful akan membantu untuk serap bau badan. Supaya badan tidak lagi berbau.
 • Japan – Teknologi F.I.R.

Berapa harga Premium Beautiful ini?

Harga untuk satu set Premium Beautiful bermula dari RM2,402, dan paling maksimum, harganya mencecah RM3,328.

Harga ini, berdasarkan ukuran badan dan saiz yang ditentukan oleh ukuran badan. Dan juga version mana yang you all hendak. Sama ada version Classic (berwarna hitam) ataupun version Elegance (berwarna silver-grey). Jadi, sangat penting, kalau you all betul-betul serius untuk mendapatkan Premium Beautiful, pastikan you all ambil measurement badan terlebih dahulu. Sebab Premium Beautiful ada banyak saiz, dan setiap saiz adalah untuk beberapa range saiz badan kita.

You all boleh ambil measurement berdasarkan link ini: Premium Beautiful – Ukuran, Pemakaian & Penjagaan, and after that, you all boleh Whatsapp Mama: +60 19 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Mama boleh bantu tentukan saiz dan harga Premium Beautiful you all.

Kalau hendak baca info lain berkaitan Premium Beautiful boleh membantu untuk you all, you all boleh baca link ini: Lain-Lain Mengenai Premium Beautiful. Mama ada letak testimonial dari pelanggan-pelanggan kami yang berpuas hati dengan Premium Beautiful, di dalam link tersebut. Memang terlampau banyak sangat testimonial Premium Beautiful di luar sana, merangkumi setiap aspek seperti berpantang, reshape badan, period tidak teratur, membantu menyuburkan rahim, slip disc and so many more.

Premium Beautiful Training - 2Pastikan dapatkan service consultation percuma tentang Premium Beautiful daripada Mama ya.

Sedikit peringatan. Sebaik-baiknya, jika you all membeli Premium Beautiful dengan agent lain, dapatkan khidmat nasihat daripada agent yang you all berurus niaga. Buat masa sekarang, Mama hanya memberikan khidmat nasihat kepada pelanggan yang berurus niaga dengan Mama.

Terima kasih kerana memahami…:)

Untuk pembelian Premium Beautiful, you all boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan). Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *