Seminar Double Diamond Manager 2016

Alhamdulillah, syukur…:)

Another backdated entry. Haha! So, here goes.

Alhamdulillah, pada 31st of January 2016, Team Dolomite, yang dipimpin penuh oleh our multi-millionaire mentor, CDM Azlan Deraman, telah mengadakan satu seminar special untuk usahawan yang bernaung di bawah Team Dolomite, yang berpangkat Double Diamond Manager, yang bersamaan dengan total sales of RM720,000. Bertempat di lokasi, The Club, Bukit Utama. First time Mama sampai ke lokasi tersebut, Best juga ber seminar di sebelah swimming pool. Haha!

Seminar Double Diamond Manager 2016 - 2“Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.” – Albert Schweitzer. Insya Allah, lebih ramai pewaris RM2,000,000 total sales (ataupun lebih dikenali dengan pangkat Crown Diamond Manager), akan dilahirkan di dalam Team Dolomite pada tahun ini.

Allah, walaupun Mama sudahpun berniaga dalam business ini dalam jangka masa yang agak lama, masih banyak lagi ilmu yang perlu Mama pelajari. Lebih-lebih lagi, ilmu bagaimana hendak pimpin sebuah kumpulan, dan ilmu bagaimana hendak bergerak bersama-sama dengan kumpulan dan mengekalkan kumpulan yang sedia ada. Insya Allah, Mama akan sentiasa bagi yang terbaik, untuk semua rakan-rakan kongsi yang berada di bawah pimpinan Mama.

Memang tidak terlintas langsung dalam kepala Mama, yang satu hari nanti Mama mampu memimpin sebuah kumpulan. Pada awalnya, Mama buat business ini, sebab hendakkan extra income, untuk tampung mana yang tidak cukup, and untuk buat saving. Subhanallah, bukan sahaja rezeki income yang Allah limpahkan, Allah datangkan dan jodohkan Mama dengan sekumpulan sahabat-sahabat sejati, yang bersama ketika senang dan susah dalam business ini. Allah, syukur pada-Mu, Ya Allah.

Seminar Double Diamond Manager 2016 - 1Terima kasih kepada mentor hebat kami, sifu jutawan kami, CDM Azlan Deraman, di atas segala jasa baik dan bimbingan kepada kami semua. Insya Allah, Top Leaders Circle bakal melahirkan 5 pewaris RM2,000,000 total sales pada akhir tahun ini. Doakan kejayaan kami semua.

Seminar Double Diamond Manager 2016 - 3Tidak pandai berniaga, bukan alasan untuk tidak mahu berniaga.

Malu bercakap, bukan alasan untuk tidak mahu berniaga.

Jangan letak alasan, kalau kita mahukan perubahan dalam kehidupan kita. Jangan letak alasan, kalau kita mahu tingkatkan ekonomi keluarga kita, melalui berniaga. Jangan letak alasan, kalau kita impikan kejayaan. We all semua pernah melalui fasa-fasa seperti you all di luar sana. Kami pernah rasa takut, kami tidak pandai berniaga, kami malu hendak buka mulut, kami segan, kami takut kalau kena reject, kami tidak pandai bermulut manis, Allah, banyak sangat alasan kami ketika itu.

Seminar Double Diamond Manager 2016 - 5Alhamdulillah, kami dijodohkan dengan mentor dan pemimpin yang sangat prihatin, yang ingin melihat kejayaan kami. Kejayaan, rezeki, ilmu semua datangnya dari Allah. Asbab kejayaan business ini, melalui mentor-mentor kami semua. Kalau tidak kerana kami dipimpin, dicanai oleh mentor-mentor kami, mungkin sampai sekarang, kami masih lagi di takuk yang sama. Masih lagi suka mengeluh keadaan nasib yang sentiasa berulang-ulang saban hari. Allah, syukur pada-Mu, Ya Allah.

Seminar Double Diamond Manager 2016 - 4Buangkan ego kita, campak ego kita jauh-jauh kalau kita hendak berguru dan hendak berjaya dalam apa jua bidang baru yang kita ceburi. Start from zero. Sentiasa belajar. Bila jatuh, bangun kembali. Buat sampai dapat. And jangan lupa consistent kan usaha kita. Rezeki, takkan salah alamat. Rezeki tidak akan sampai cepat, atau lambat. Ia akan sampai tepat pada masanya.

Jika ada di antara you all hendak menceburi bidang business Premium Beautiful bersama-sama dengan kami semua, start earning from RM3000 setiap bulan, jangan segan silu untuk contact Mama at: 019-4419180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Jika kami semua boleh, you all pun boleh. Believe in yoursel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *