She’s Big Already

Alhamdulillah, syukur.

Today, anak Mama, Inas Lutfiyah, baru berkesempatan untuk pakai uniform sekolah tadikanya.

She looks so big already. I love this pre-school’s uniform. Cantik sangat warnanya.

Setiap hari, Mama akan hantar Inas, dan ambil Inas from her tadika. And ketika berjalan kaki setiap kali pergi and pulang from her tadika, membuatkan Mama terfikir, this is one of the many reasons why I’ve started doing this business.

Teringat zaman mula-mula Mama buat business. The BIG WHY kenapa Mama buat business Premium Beautiful ini, supaya Mama dapat berhenti kerja sepenuhnya, and supaya Mama sendiri yang dapat menjaga anak-anak Mama.

Alhamdulillah, impian Mama termakbul rupa-rupanya.

Of course, sesiapa sahaja pun boleh berhenti kerja and menjaga anak-anak mereka sendiri. Sebenarnya, pekerjaan ini adalah satu pilihan. Kehidupan kita pun adalah satu pilihan.

Kalau diikutkan, tidak buat business pun tidak mengapa, Mama still boleh berhenti kerja and jadi suri rumah seperti orang lain.

Cuma, Mama pilih untuk buat business, supaya minda Mama sama seperti bekerja. Cuma pekerjaan Mama ini tidak memerlukan masa yang lama seperti bekerja 8 pagi – 5 petang, waktu yang sangat fleksibel, waktu yang boleh diaturkan sendiri. And setiap bulan, Mama boleh dapat income stabil 5-angka. Alhamdulillah.

Siapa yang tidak suka kan, kalau anak-anak dapat membesar depan mata.

Siapa yang tidak suka kan, kalau tangan ini yang dapat memasak untuk keluarga.

Siapa yang tidak suka kan, kalau diri ini bebas daripada segala hutang, dan bebas menentukan masa sendiri.

Semua pun suka.

Cuma, mesti kena berkerja keras dahulu. Alah, tidak lama mana pun. 2 – 3 tahun pertama Mama spend untuk buat business Premium Beautiful ini betul-betul. Buat sampai puas hati. Memang tidak sedar, anak-anak makin membesar.

Alhamdulillah, sekarang boleh merasa nikmatnya. Nikmat untuk sentiasa melihat anak-anak membesar depan mata.

Allah bukannya kejam pun. Allah tahu kenapa kita mula berniaga. Bukan hendak kata kerja makan gaji tidak bagus. Bukan. Cuma, bila kita ada pilihan untuk bebas masa dan bebas kewangan dalam masa yang singkat, dengan syarat, perlu kerja keras dahulu, why not kan?

Allah sentiasa memberi peluang dan pilihan pada kita. Terpulang kepada kita bagaimana untuk kita hendak menilai peluang tersebut.

Insya Allah, Mama sentiasa bersedia untuk menyiapkan tabungan buat anak-anak Mama secepat mungkin. Supaya anak-anak Mama nanti dapat manfaatkan tabungan tersebut pada masa akan datang.

Jika ada para ibu yang ingin memulakan business Premium Beautiful bersama dengan team Mama, team #PBAngels, jangan segan-segan untuk contact Mama ya. Boleh contact Mama at: 019-4419180 (Izyan), or you can always email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Mama hendak bantu lebih ramai kaum ibu untuk bebas masa dan bebas kewangan. Mama hendak bantu kaum ibu untuk mempunyai lebih masa untuk keluarganya. Insya Allah. Doakan Mama ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *