Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence

0 Flares Filament.io 0 Flares ×

Kepada sesiapa yang ingin bertanya mengenai Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste dan pembelian Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste, you all boleh directly contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

Frequently Asked Questions (Soalan-soalan lazim):

Soalan: Bolehkah saya COD (Cash-On-Delivery) Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence?

Jawapan: Maaf, buat masa sekarang, Mama tidak menyediakan perkhidmatan COD. Hanya postage sahaja.

Untuk lebih details tentang Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence, boleh terus baca entry di bawah ya…:)

Mama hendak memperkenalkan another favourite product of mine, which is Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste. Disebabkan ubat gigi ini mengandungi kebaikan Garam Buluh, jadi pada awal penggunaan, mungkin akan ada rasa masin sedikit.

Apa yang menyebabkan Mama tersangat suka menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini adalah kerana ia sangat sesuai untuk gigi sensitif macam Mama. Mama selalu sangat rasa ngilu pada gigi Mama, kalau Mama termakan / terminum benda sejuk.

Alhamdulillah, sejak Mama menggunakan ubat gigi ini, memang rasa ngilu tersebut berkurangan banyak sangat. Nowadays, memang Mama tidak terasa ngilu apabila termakan makanan / minuman sejuk.

Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini telah mendapat pengiktirafan sijil HALAL. Jadi, boleh gunakan tanpa was-was.

Antara kebaikan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence:

 • Mencegah kaviti gigi.
 • Mencegah masalah gusi.
 • Mencegah pertumbuhan plak.
 • Menguatkan enamel gigi yang lemah.
 • Menanggalkan kotoran.
 • Mencegah nafas berbau.
 • Mencegah kerosakan gigi.
 • Membunuh bakteria untuk mencegah kerosakan gigi.
 • Sumber kaya dengan mineral penting untuk menyihatkan dan menguatkan gigi dan gusi.
 • Membantu menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel gigi dan gusi.
 • Menyembuhkan luka kecil gusi, ulser mulut dan gusi berdarah.
 • Menyegarkan nafas.
 • Sesuai untuk digunakan pada kanak-kanak.
 • Sesuai untuk digunakan pada yang mengalami masalah gigi dan gusi sensitif.

Ramuan Ekslusif:

 • Tanpa gula.
 • Tanpa fluorida.
 • Anti bakteria.
 • Anti septik semulajadi.
 • Rasa segar daun pudina yang berpanjangan.

Kandungan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence:

Garam Buluh

 • Sumber kaya dengan mineral penting untuk menyihatkan gigi dan gusi.
 • Membantu menyembuhkan luka kecil gusi, gusi berdarah dan ulser mulut.

Xylitol

 • Menguatkan enamel gigi dan mencegah kerosakan gigi.
 • Membantu memperbaiki kerosakan gigi.
 • Memastikan kadar pH neutral di dalam mulut.
 • Mengelakkan bakteria jahat yang menyebabkan plak gigi melekat pada gigi.

Pheno-SFE TM (Ekstrak Teh Pu-Erh)

 • Menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel
  gigi dan gusi.
 • Membantu membaiki dan memperbaharui sel-sel.

Gliserin

 • Pelembap yang terbaik untuk gigi dan gusi.
 • Mengelakkan pertumbuhan bakteria di dalam mulut.

Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence sangat sesuai untuk digunakan oleh semua peringkat umur. Daripada kanak-kanak, sehinggalah orang dewasa dan orang tua.

In fact, anak-anak Mama juga menggunakan ubat gigi ini setiap hari. Apabila pergi berjalan atau travel ke mana-mana, Mama hanya perlu bawa ubat gigi ini sahaja untuk kegunaan satu family Mama. Memang mudah.

Harga untuk sekotak Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence adalah RM21.00. Sekotak mengandungi 100g ubat gigi. Selalunya, satu ubat gigi ini boleh bertahan sehingga sebulan lebih, jika digunakan 2 kali sehari untuk seorang.

Postage adalah percuma untuk Semenanjung Malaysia. Postage untuk Sabah dan Sarawak adalah sebanyak RM10.00.

Kepada sesiapa yang ingin membeli Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste, boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180

TESTIMONIALS

testimonial-ubat-gigi-marine-essence-nafas-tidak-berbauAlhamdulillah, syukur…:) Bau mulut semakin kurang dengan penggunaan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence.

testimonial-ubat-gigi-marine-essence-gusi-tidak-berdarahAlhamdulillah, syukur…:) Gigi semakin putih and tiada lagi gusi berdarah selepas menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence. Ubat gigi ini sangat sesuai untuk yang mengalami masalah gusi dan gigi sensitif.

Alhamdulillah. Selepas menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence, plak gigi berkurangan and tiada lagi bau mulut yang kurang enak. Memangs esuai sangat untuk yang ada masalah nafas berbau.

Seronok pakai Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence, sebab masalah gusi berdarah pun kurang. Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini memang sesuai sangat untuk yang ada masalah gigi sensitif. Sangat-sangat disarankan.

Salah seorang customer Mama yang beli 5 kotak Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence terus. Alhamdulillah. Gigi bertambah putih, and nafas pun segar sepanjang masa. Memang terbaik sangat Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini.

Alhamdulillah. Seperti yang Mama pernah katakan, awal-awal penggunaan Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste ini memang terasa masin-masin sedikit. Sementara untuk biasakan diri. Tetapi, memang sesiapa yang mengalami masalah gigi kuning, memang sangat-sangat disarankan untuk menggunakan Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste ini. Lagi-lagi kalau yang suka merokok. Memang wajib menggunakan Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste untuk mengurangkan masalah gigi kuning.

Alhamdulillah, syukur…:) Perkongsian ikhlas seorang perokok tegar yang telah pun menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence. Gigi jadi putih berseri. Even gusi yang sebelum ini lebam dan gelap, menjadi cantik.

Customer Mama yang mengalami masalah gusi berdarah. Setelah beliau menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence, Alhamdulillah, masalah gusi berdarah berkurangan. Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence memang sesuai untuk yang mengalami masalah gusi / gigi sensitif.

Antara customers kami yang sangat berpuas hati dengan penggunaan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence.

Jangan risau. Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini sangat sesuai untuk kanak-kanak, kerana ia tidak mengandungi bahan yang merbahayakan kepada kesihatan kita. Selamat dan suci untuk digunakan oleh semua peringkat umur.

Antara feedback yang Mama terima daripada customer Mama yang menggunakan Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence ini. Sakit pada gigi berkurangan dan terus baik. Alhamdulillah, syukur…:)

Antara customer Mama yang terus order 4 kotak Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence. Kerana berpuas hati dengan kesan ubat gigi ini, terus dia promote pada ahli keluarganya…:)

Kepada sesiapa yang ingin membeli Ubat Gigi Garam Buluh Marine Essence / Marine Essence Bamboo Salt Toothpaste, boleh contact Mama at: +6 019 – 4419 180 (Izyan) or you can email me at: lea4016@yahoo.com / lea4016@gmail.com.

Link untuk terus direct WhatsApp Mama: http://www.wasap.my/60194419180